Energie vergelijken Pietersbierum Vergelijk energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €232


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Pietersbierum? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Vertrouwde namen zijn stroommaatschappijen als Engie of Oxxio. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Pietersbierum? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Het stelt maar weinig voor. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, begroot jouw totale verbruik (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbel of enkel). Hierop volgend kies je de looptijd van de verbintenis (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of direct opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens vind je regelrecht de goedkoopste energie. Van iedere maatschappij ontdek je de kosten op jaarbasis en de eventuele. welkomstpremie. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze website check je alle info over stroom, gas en licht in Pietersbierum.

Alle energiemaatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar vandaag nog €262

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als je lang kant blijft krijg je een hogere korting. Ja toch? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nu moet je opletten: contracten voor meerdere jaren zijn gepeperder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Direct een goedkoop energiecontract in Pietersbierum? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Qurrent .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Bonus Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Qurrent €250 €20,83 €1.589,50
3 jaar Qurrent €320 €8,89 €1.709,50
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.829,50

Bij een lang contract daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. En dat draagt bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je razendsnel en soepel de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Pietersbierum”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of filter op in eigen land opgewekte groene energie.

Voorbeelden van groene energie in Pietersbierum:

 1. De Vastelastenbond
 2. Greenchoice
 3. Powerpeers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Iedere bewoner van Pietersbierum die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het onderscheid tussen de meters? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. We onderscheiden de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (’s avonds en ’s nachts, in het weekend en met feestdagen). Welk soort tarief het goedkoopste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik jij een belangrijk deel van de energie in de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Echter, let goed op: het is best lastig om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet dus continu nadenken over de planning. En het levert niet veel op. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Vandebron.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Pietersbierum? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan heb je daar geen profijt van. Rondom Pietersbierum is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en leveringsvoorwaarden opnieuw bepaald worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak is dat in januari en in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw actuele energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Leveranciers kunnen een aanbod doen met interessante welkomstbonussen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik oversluiten?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voortijdig switchen kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €264

 1. Trek na wanneer jij mag overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Spot de beste en scherpste energie-leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie nieuwe energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het aankomende contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Pietersbierum zonnepanelen op je adres actief? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar compenseren ze je hiervoor. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een vergelijking van energieprijzen een must. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Landhorst.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je checkt in een oogopslag de meest aantrekkelijke stroom maatschappij voor jou. Noemenswaardig: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Goed om te weten: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Pietersbierum


Stap over naar de goedkoopste energie in Pietersbierum

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Bekijk nu razendsnel de goedkoopste stroom in Pietersbierum (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Vriendelijke service
Concurrerende acties

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Flexibele of vaste prijs
Fikse aanbieding

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
2 jarig contract
Sublieme acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
2 jarig contract
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Overstaphulp
Flinke welkomstkorting

logo current

Qurrent

Windtegoed
Flexibele gasprijs
Aanzienlijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Duidelijke voorwaarden
Aantrekkelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Betalen in termijnen
Hoge welkomstkorting

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Gemakkelijk oversluiten
Aanzienlijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Behulpzame service
Concurrerende kortingen

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Duidelijke voorwaarden
Prominente kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Nette klantenservice
Hoge welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Pietersbierum

Het verbruik van gas heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, om ons huis te verwarmen, voor het verwarmen van water en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Pietersbierum? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan ontdek je gemakkelijk de meest goedkope maatschappij. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en bekijk de laagste gasprijzen in jouw woonplaats (Franekeradeel). Een interessante organisatie aangetroffen? Stap dan direct online over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In die dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Benthuizen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en stap online over in de gemeente Franekeradeel.