Energie vergelijken Poortugaal Vergelijk energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €286


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Poortugaal? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan erkende stroomaanbieders zoals Allure Energie en Fenor. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Poortugaal? Vergelijk energieprijzen voor jouw huis. Hoe doe ik dit? Het is simpel. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Aansluitend bepaal je de looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of een flexibel maandcontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna tref je regelrecht de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere organisatie check je de kosten op jaarbasis en de optionele cashback-korting. Direct meer informatie lezen? Op onze website vind je handige info over stroom, gas en licht in Poortugaal.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel overstappen van aanbieder

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar eenvoudig €223

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gewoon voor een langere periode vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of toch niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Het tegendeel is waar: contracten voor meerdere jaren zijn duurder dan kortdurende prijsafspraken. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Poortugaal? Selecteer dan een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Essent .

Een voorbeeld ter illustratie (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Bonus Korting/maand Totaal
1 jaar Essent €180 €15,00 €1.589,90
3 jaar Essent €400 €11,11 €1.709,90
5 jaar Essent €0 €0 €1.829,90

Bij langlopende contracten betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met behulp van de vergelijker vergelijk je vlot en vloeiend alle groene-stroom maatschappijen. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Poortugaal”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of filter op enkel groene stroom uit Nederland.

Veel gekozen groene energie in Poortugaal:

 1. Energiedirect.nl
 2. Innova Energie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Poortugaal die energie verbruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een goedkoper tarief in daluren (’s avonds en ’s nachts, vroeg in de ochtend en met feestdagen). Welk tarief voor jullie het beste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik je het leeuwendeel van jouw stroom in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het is een hele klus om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Voorbeelden zijn de koelkast of vriezer. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het levert ook nog eens weinig op. Onze tip is: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij RENDO Netwerken.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Poortugaal? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet, zolang het contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de regio Poortugaal is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie binnen jouw contract veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering kun je lastig aan zien komen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je je actuele energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieleveranciers hanteren doorgaans prachtige welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De hoogte van de boete loopt op tot €238

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De aankomende leverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Poortugaal zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Zuid-Holland. Na afloop van elk jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Langeveen.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft eenvoudig de voordeligste energiemaatschappij voor jouw situatie. Aanwijzing: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies een overstapmoment. Hint: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Poortugaal


Ontdek de goedkoopste energie in Poortugaal

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Ontdek nu makkelijk de goedkoopste stroom in Poortugaal (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Zuid-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Online verbruik inzien
Sublieme kortingen

logo essent

Essent

Levert panelen
Flexibele gasprijs
Goede welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
1 jarig contract
Goede welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
2 jarig contract
Scherpe welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Variabele stroomprijzen
Interessante kortingen

logo current

Qurrent

Slimme meter
Simpele voorwaarden
Aanzienlijke acties

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Betalen in termijnen
Aanzienlijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Variabele gasprijzen
Concurrerende acties

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Verbruik advies
Flinke aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Tussentijds aanpassen
Hoge welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Snel overstappen
Interessante kortingen

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Behulpzame service
Mooie welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Poortugaal

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de energienota. Gas wordt verbruikt voor de verwarming, voor warm water en om het fornuis te gebruiken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Poortugaal? Met behulp van onze gas-vergelijker ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste gasmaatschappij. Op die pagina zoek je snel alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en bekijk de laagste gasprijzen voor jouw situatie (Albrandswaard). Een aantrekkelijke gas leverancier aangetroffen? Stap dan direct online over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Start nu ook met Energie vergelijken Bergen op Zoom.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en regel de overstap online in de gemeente Albrandswaard.