Energie vergelijken Langezwaag Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg een korting tot €243


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Langezwaag? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk aan leveranciers van stroom als bijvoorbeeld Vandebron en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Langezwaag? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Eigenlijk is het kinderspel. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en kies het type meter (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend bepaal je de looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierna ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Per aanbieder tref je de kosten per 12 maanden en de aantrekkelijke korting. Alles weten over contracten en tarieven? Hier tref je handige info over stroom, gas en licht in Langezwaag.

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel overstappen van aanbieder

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €237

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Mee eens? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Langezwaag? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Eneco .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Premie Korting/maand 12 maanden
1 jaar Eneco €210 €17,50 €1.563,80
3 jaar Eneco €300 €8,33 €1.683,80
5 jaar Eneco €0 €0 €1.803,80

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De gedachte is dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Aan de hand van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je gauw en gemakkelijk de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Langezwaag”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Langezwaag:

 1. Anode Energie
 2. Essent
 3. Qurrent

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van Langezwaag die energie verbruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan heb je te maken met 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en reguliere feestdagen). Welke van deze opties het meest geschikt is, verschilt per situatie.

Gebruik je relatief veel van de stroom rond de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het is een hele klus om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Voorbeelden zijn computers en keukenapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de winst is minimaal. Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Vattenfall.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Langezwaag? Maak dan eerst een keuze uit een vast of variabel tarief. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Langezwaag zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en leveringsvoorwaarden opnieuw bepaald worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, direct in januari, en halverwege in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Wellicht kun je het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. Overstappen loont. Energieleveranciers bieden vaak interessante welkomstpremies. Kan ik de overstap direct in gang zetten? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overstappen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €131

 1. Controleer wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Selecteer de beste en scherpste leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie aankomende aanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Langezwaag zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden zul je hier een compensatie voor krijgen. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Epen.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt ogenblikkelijk de meest goedkope energieaanbieder voor jou. Suggestie: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies de datum van overstappen. Aanwijzing: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Langezwaag


Profiteer van de goedkoopste energie in Langezwaag

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu makkelijk de goedkoopste stroom in Langezwaag (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Goede klantenservice
Goede aanbiedingen

logo essent

Essent

Levert ketels
Sympatieke service
Flinke welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Goede medewerkers
Mooie welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Snel af te sluiten
Fikse aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
3 jarig contract
Sublieme kortingen

logo current

Qurrent

Slimme meter
Goede klantenservice
Verleidelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Variabele stroomprijzen
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Overstapservice
Goede aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Flexibele gasprijs
Mooie aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Goede klantenservice
Scherpe welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Snel overstappen
Aanzienlijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Nette klantenservice
Scherpe aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Langezwaag

Het gas (M3 verbruik) neemt een groot deel in van de factuur van de energiemaatschappij. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, natuurlijk voor de verwarming, voor warm water en om eten te bereiden. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Langezwaag? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan tref jij in luttele seconden de goedkoopste gasleverancier. Op deze website doorzoek je de gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Geef je postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en bekijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw situatie (Opsterland). Een aantrekkelijke aanbieder gevonden? Stap dan direct online over. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Tijdens die twee weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Start nu ook met Energie vergelijken Velden.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en regel de overstap online in de gemeente Opsterland.