Energie vergelijken Punthorst Start met vergelijken en bespaar maar liefst €290


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Punthorst? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Je hebt vast gehoord van stroomleveranciers als UnitedConsumers en Qwint. En het aanbod groeit. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Punthorst? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw situatie. Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Geef je postcode en huisnummer door, kies het geschatte verbruik (gas en stroom) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Hierna selecteer je jouw ideale looptijd van het energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke maatschappij vind je de kosten per 12 maanden en de optionele cashback-korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Op energieaanbiedingvergelijken.nl check je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Punthorst.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gelijk oversluiten

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar direct €252

Een lage gas- en stroomrekening Op kosten voor energie besparen. Dat is voor iedereen relevant. Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract meteen voor een langere periode vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nu moet je opletten: lange verbintenissen zijn prijziger dan een kortlopend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Punthorst? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van EnergieFlex.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Korting/maand Overzicht
1 jaar EnergieFlex €240 €20 €1.590,20
3 jaar EnergieFlex €140 €3,89 €1.710,20
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.830,20

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het belangrijkste pluspunt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dat is vaak niet het geval. Middels deze website vergelijk je gauw en vloeiend groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Punthorst”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Populaire groene energie in Punthorst:

 1. Vandebron
 2. Huismerk Energie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Ieder adres in Punthorst waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een apart tarief voor daluren (laat in de avond, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou het beste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van de energie in de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het is een hele klus om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou koelapparatuur en routers. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Clean Energy.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Punthorst? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom Punthorst zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen binnen jouw contract veranderen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet content met jullie huidige energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Maatschappijen geven jouw huizenhoge welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik al switchen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 30 dagen. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €269

 1. Ga na wat de einddatum van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw situatie.
 3. Filter de beste en scherpste leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De aankomende maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Punthorst zonnepanelen laten plaatsen? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Iedere 12 maanden compenseren ze je hiervoor. Dit noemen we salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Lattrop-Breklenkamp.

 1. Schat het netto verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt eenvoudig de goedkoopste maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Noemenswaardig: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Belangrijk: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Punthorst


Stap over naar de goedkoopste energie in Punthorst

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Selecteer nu probleemloos de goedkoopste stroom in Punthorst (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je adresgegevens in (Overijssel)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Verbruik aanpassen
Verleidelijke kortingen

logo essent

Essent

Levert panelen
Aangename service
Aanzienlijke kortingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Contract wijzigen
Goede welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Hulp bij overstappen
Aanzienlijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Simpele voorwaarden
Aantrekkelijke acties

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Gemakkelijk oversluiten
Aantrekkelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Eenvoudig afsluiten
Concurrerende acties

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Simpele voorwaarden
Aantrekkelijke kortingen

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Flexibele of vaste prijs
Flinke aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Snel oversluiten
Flinke welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Verschillende contracten
Mooie welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Inzicht in je verbruik
Concurrerende kortingen


Prijzen gas vergelijken in Punthorst

Het verbruikte gas bepaalt deels de energienota. Gas gebruiken we voor de verwarming, voor het verwarmen van water en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Punthorst? Met behulp van onze gas-vergelijker ontdek je snel de meest betaalbare leverancier. Op deze website doorzoek je de gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jullie adresgegevens in en het geschatte jaarverbruik in, en vind de gunstigste gas-prijzen voor jouw woning (Staphorst). Een betaalbare partij achterhaald? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Gedurende deze 14 dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap nu over in een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken Berkel en Rodenrijs.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Staphorst.