Energie vergelijken Berkel en Rodenrijs Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €266


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en haastig energieprijzen vergelijken in Berkel en Rodenrijs? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk maar aan aanbieders van stroom zoals bijv. Allure Energie en Innova Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Berkel en Rodenrijs? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Eigenlijk is het kinderspel. Geef je postcode en huisnummer door, kies het geschatte verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Daarna selecteer je de looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend tref je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Per leverancier check je de energiekosten per jaar en de hoogte van de welkomstkorting. Advies nodig? Op energieaanbiedingvergelijken.nl check je alle details over gas, stroom en licht in Berkel en Rodenrijs.

Alle energiemaatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €213

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Binnen enkele minuten geregeld. Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dat zo? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: contracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een beperkte contractperiode. Wil je een goedkoop energiecontract in Berkel en Rodenrijs? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Eneco .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Eneco €130 €10,83 €1.519,15
3 jaar Eneco €330 €9,17 €1.639,15
5 jaar Eneco €0 €0 €1.759,15

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Op basis van onze tool vergelijk je rap en soepel leveranciers van groene stroom in jouw regio. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Berkel en Rodenrijs”. Tip: filter nu ook op stroom van windmolens en/of zonnepanelen. Of filter op enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in Berkel en Rodenrijs:

 1. E.ON
 2. Innova Energie
 3. Vrijopnaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke inwoner van Berkel en Rodenrijs met een energieaansluiting kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, op zaterdagen en zondagen en met bijv. kerst). Welke optie voor jou het beste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik je het grootste gedeelte van de energie tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het is best lastig om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Onder andere de koelkast of vriezer. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de opbrengst is marginaal.Onze tip is: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Bovendien ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk alles over de maatschappij Qurrent.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Berkel en Rodenrijs? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat zijn de verschillen? En welk type tarief past bij mij? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats Berkel en Rodenrijs is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en contractuele verplichtingen wisselen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak is dat in januari en in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw actuele energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij het oude energiecontract opzeggen en snel overstappen. Overstappen loont. Leveranciers hanteren immense welkomstbonussen. Kan ik vandaag al overstappen? En hoe doe ik dat? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik oversluiten?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €135

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Sorteer de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De nieuwe energieleverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Berkel en Rodenrijs zonnepanelen op jouw woning? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Zuid-Holland. Elke 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Velsen-Zuid.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ziet meteen de meest voordelige stroomleverancier voor jouw woning en verbruik. Suggestie: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies een overstapmoment. Hint: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Berkel en Rodenrijs


Profiteer van de goedkoopste energie in Berkel en Rodenrijs

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Bekijk nu meteen de goedkoopste stroom in Berkel en Rodenrijs (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef de locatie van de woning door (Zuid-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Dit is vast of variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Overstaphulp
Fikse aanbiedingen

logo essent

Essent

Jaren actief
Persoonlijk advies
Mooie welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Tussentijds aanpassen
Hoge welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Online account
Scherpe welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Online verbruik inzien
Fikse welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Slimme meter
Overstaphulp
Goede welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Meerdere contracten
Mooie welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Vaste prijs stroom
Flinke welkomstpremie

logo engie

Engie

100% duurzaam
Goede service
Aantrekkelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Nette service
Mooie welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Maandelijks bijstellen
Verleidelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Eenvoudig afsluiten
Fikse aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Berkel en Rodenrijs

Ons gasverbruik bepaalt deels de energienota. Wat voor functie heeft gas? Wel, om onze woningen op te warmen, om te douchen en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Berkel en Rodenrijs? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan ontdek je eenvoudig de voordeligste maatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl staat een overzicht van alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vind de gunstigste gas-prijzen uit de regio (Lansingerland). Een betaalbare gas leverancier aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In dat tijdvak mag je het contract altijd nog ontbinden. Sluit online je contract over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Linden.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Lansingerland.