Energie vergelijken Lauwerzijl Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €278


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en vlug energieprijzen vergelijken in Lauwerzijl? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk maar aan stroomaanbieders als Essent of MAIN Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Lauwerzijl? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw individuele situatie. Hoe dat werkt? Het is bijzonder eenvoudig. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter, (enkele- of dubbele meter). Hierna selecteer je jouw ideale looptijd van het energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijks opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere verstrekker tref je de kosten per 12 maanden en de hoogte van de cashback-korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Hier tref je rijke informatie over gas, stroom en licht in Lauwerzijl.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Overstappen is zo gepiept

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Voordeel op de energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar eenvoudig €248

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een voordeliger energiecontract.Dat is voor iedereen relevant. Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Als je kiest voor een lange periode ontvang je een leuke korting. Is dat zo? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren hebben hogere prijzen i.v.m. een kortlopend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Lauwerzijl? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Energiedirect.nl .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Energiedirect.nl €120 €10 €1.564,10
3 jaar Energiedirect.nl €360 €10 €1.684,10
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.804,10

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg duur is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Middels deze website vergelijk je rap en vloeiend aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Lauwerzijl”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Lauwerzijl:

 1. Budget Energie
 2. Leon Zeewolde
 3. NLE

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk huis in Lauwerzijl die energie verbruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (later op de avond, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke van deze opties het beste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw energie tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Goed om te weten: het vergt heel wat om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de opbrengst is marginaal.Daarom ons advies: ga voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer. Bekijk direct de aanbieder UnitedConsumers.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Lauwerzijl? Maak dan eerst een keuze uit variabele of vaste tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. In en rondom Lauwerzijl is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en leveringsvoorwaarden fluctueren. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet te spreken over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Betaal je teveel voor stroom en gas? Misschien kun je het oude energiecontract opzeggen + overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Maatschappijen bieden namelijk formidabele welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke fases moet ik dan doorlopen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik al switchen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €298

 1. Trek na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Sorteer de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie aankomende energieaanbieder regelt de overstap.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Lauwerzijl zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Groningen. Per jaar compenseren ze je hiervoor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Erm.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je checkt direct de meest goedkope energieleverancier die past bij jouw situatie. Advies: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Belangrijk: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Lauwerzijl


Stap over naar de goedkoopste energie in Lauwerzijl

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Selecteer nu makkelijk de goedkoopste stroom in Lauwerzijl (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je adresgegevens in (Groningen)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Eenvoudig afsluiten
Sublieme acties

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Duidelijke voorwaarden
Mooie aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Vriendelijke service
Flinke welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Variabele gasprijzen
Scherpe welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Meerdere contracten
Flinke welkomstpremie

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
2 jarig contract
Scherpe welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

100% groen
Flexibele gasprijs
Flinke welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Hulp bij overstappen
Aantrekkelijke acties

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
1 jaar vast of variabel
Goede welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Duidelijke voorwaarden
Aanzienlijke kortingen

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Snel af te sluiten
Scherpe welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Betalen in termijnen
Flinke welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Lauwerzijl

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de energierekening die op de mat valt. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming, om water op te warmen en koken op een fornuis. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Lauwerzijl? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vind je in minder dan een minuut de meest goedkope maatschappij. Op deze website vind je actuele gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk de laagste gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Zuidhorn). Een passende aanbieder ontdekt? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit vergt verder geen kennis. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen dit stadium kun je nog van het contract af. Waar wacht je op? Stap meteen over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Start nu ook met Energie vergelijken Ven-Zelderheide.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Zuidhorn.