Energie vergelijken Berkenwoude Start met vergelijken en bespaar wel €294


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en snel energieprijzen vergelijken in Berkenwoude? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Waarschijnlijk ken jij stroommaatschappijen zoals Vandebron en NLE. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Berkenwoude? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Hoe doe ik dit? Heel eenvoudig! Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de gewenste meter (dit is een dubbele of enkele meter). Vervolgens maak je een keuze voor de looptijd van jouw energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens check je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere verstrekker check je de prijs per jaar en de eventuele. welkomstkorting. Wil je aanvullende informatie? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je handige info over stroom, gas en licht in Berkenwoude.

Alle leveranciers

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot wel €241

Een lage gas- en stroomrekening Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract slim aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Mee eens? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nee, het wordt nog mooier: langdurige overeenkomsten kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortstondige contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Berkenwoude? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Oxxio .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Premie Korting/maand Overzicht
1 jaar Oxxio €150 €12,50 €1.519,25
3 jaar Oxxio €350 €9,72 €1.639,25
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.759,25

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Dat is vaak niet het geval. Middels energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je supersnel en vloeiend aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Berkenwoude”. Daarnaast kun je sorteren op stroom opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Populaire groene energie in Berkenwoude:

 1. E.ON
 2. MAIN Energie
 3. Vrijopnaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Iedere bewoner van Berkenwoude met toegang tot energie heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Bij de dubbele meters kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een tarief voor de daluren (later op de avond, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welke van deze opties het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw energie in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het valt soms tegen om stroom vooral in de daluren te consumeren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Voorts is een huishouden met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Meer info? Bekijk details van leveranciers als UnitedConsumers.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Berkenwoude? Dan kun je kiezen voor flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de regio Berkenwoude is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en de voorwaarden wisselen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in Januari en in Juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is moeilijk in te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet te spreken over jouw leverancier van energie en gas? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Dan kun je mogelijk jouw huidige energiecontract opzeggen en overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers bieden vaak aantrekkelijke welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik al switchen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van enkele weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €199

 1. Pluis uit of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Zoek de beste en voordeligste stroomleverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jouw nieuwe aanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. Het nieuwe contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Berkenwoude zonnepanelen tot je beschikking? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Zuid-Holland. Elk jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit principe is ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Ven-Zelderheide.

 1. Bereken je verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft eenvoudig de aantrekkelijkste maatschappij voor jouw situatie. Cruciaal: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Advies: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Berkenwoude


Profiteer van de goedkoopste energie in Berkenwoude

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu makkelijk de goedkoopste stroom in Berkenwoude (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Zuid-Holland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Goede klantenservice
Sublieme kortingen

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Sympatieke service
Aantrekkelijke kortingen

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Charmante service
Goede welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Flexibele stroomprijs
Hoge welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Nette klantenservice
Aantrekkelijke kortingen

logo current

Qurrent

Windtegoed
Flexibele gasprijs
Hoge welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

100% groen
Persoonlijk advies
Hoge welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Tussentijds aanpassen
Mooie aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Charmante service
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Termijnbedrag wijzigen
Sublieme acties

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Overstapservice
Scherpe welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Inzicht in je verbruik
Fikse welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Berkenwoude

Jullie gasverbruik neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om ons huis te verwarmen, voor een lekker warm bad en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Berkenwoude? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan tref jij in luttele seconden de meest goedkope maatschappij. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer je postcode + huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en check aantrekkelijke gastarieven voor jouw verbruik (Bergambacht). Een goedkope gasmaatschappij achterhaald? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen dit stadium kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Linschoten.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en start met besparen in de gemeente Bergambacht.