Energie vergelijken Purmerland Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €287


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en vlug energieprijzen vergelijken in Purmerland? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Hierbij kun je denken aan stroomaanbieders als Energiedirect.nl en Leon Zeewolde. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Purmerland? Vergelijk energieprijzen voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Voer je postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas en stroom) en selecteer de gewenste meter (enkele- of dubbele meter). Daarna selecteer je jouw ideale looptijd van jouw energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een altijd opzegbaar contract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend tref je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere leverancier vergelijk je de energiekosten per jaar en de eventuele. korting voor nieuwe klanten. Meer weten over de verschillende aanbieders? Hier vind je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Purmerland.

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Lagere prijzen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot €203

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Dat laat jij toch niet liggen? Lees hieronder alle informatie.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft krijg je een hogere korting. Of toch niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Het tegendeel is waar: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Purmerland? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Delta .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Premie Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Delta €120 €10 €1.590,35
3 jaar Delta €170 €4,72 €1.710,35
5 jaar Delta €0 €0 €1.830,35

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg duur is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Via de vergelijker vergelijk je supersnel en zonder problemen aanbieders van groene stroom in de buurt. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Purmerland”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van wind of de zon. Of beperk je zoekopdracht tot slechts groene stroom met NL oorsprong.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Purmerland:

 1. De Vastelastenbond
 2. Energieflex
 3. Qurrent

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke woning in Purmerland waar stroom verbruikt wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij deze enkele meters heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een afwijkend tarief voor daluren (laat in de avond, in de weekenden en met bijv. kerst). Welke van deze opties het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van de stroom tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het vergt heel wat om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Voorbeelden zijn computers en keukenapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Het heeft dus een grote impact op je leven. En het levert niet veel op. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk alles over de maatschappij E.ON.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Purmerland? Het aanbod bestaat uit vaste en variabele tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? En welk type tarief past bij mij? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Purmerland zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en contractuele verplichtingen worden herberekend. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, doorgaans in de periode Juli en Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Leveranciers hanteren doorgaans aantrekkelijke welkomstkortingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Let dan zeker op de opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voortijdig switchen kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €240

 1. Controleer wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Spot de beste en voordeligste stroomleverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie toekomstige energiemaatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De vernieuwde prijsafspraak zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Purmerland zonnepanelen op jullie huis? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Holland. Na een periode van een jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Ledeacker.

 1. Maak een begroting van het verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Komt hier een negatief cijfer uit? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je vindt meteen de meest betaalbare stroomaanbieder voor jouw situatie. Cruciaal: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Interessant: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Purmerland


Vind de goedkoopste energie in Purmerland

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Kies nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Purmerland (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Noord-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Dit is vast of variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
1 jarig contract
Sublieme kortingen

logo essent

Essent

VerbruiksManager
3 jaar vast of variabel
Hoge welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Variabele gasprijzen
Hoge welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
3 jaar vast of variabel
Aanzienlijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
2 jarig contract
Mooie welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Verbruik advies
Aantrekkelijke acties

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Termijnbedrag wijzigen
Scherpe aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Overstaphulp
Prominente kortingen

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Overstapservice
Fikse welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Goede service
Flinke aanbieding

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Sympatieke service
Goede welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Goede medewerkers
Flinke aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Purmerland

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, natuurlijk voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en om te koken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Purmerland? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vind je moeiteloos de meest betaalbare aanbieder. Met behulp van deze site bekijk je de huidige gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jouw locatie en verbruik per jaar in, en bekijk de meest voordelige gas-tarieven in jouw woonplaats (Landsmeer). Een voordelige maatschappij gezien? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode ben je vrij om er toch van af te zien. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Berkhout.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en start met besparen in de gemeente Landsmeer.