Energie vergelijken Raalte Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €264


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en spoedig energieprijzen vergelijken in Raalte? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk aan erkende leveranciers van stroom zoals Essent en MAIN Energie. En het aanbod groeit. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Raalte? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is zo gepiept. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter, (enkele- of dubbele meter). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van de overeenkomst (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een tijdelijk energiecontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van iedere aanbieder zie je wat je per jaar kwijt bent en de optionele korting voor nieuwe klanten. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Raalte.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot wel €177

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Check op deze pagina alle details.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als je lang kant blijft zijn de voordelen nog veel groter. Is dat zo? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd zijn prijziger dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Raalte? Selecteer dan een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van NLE .

Rekenvoorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar NLE €170 €14,17 €1.590,60
3 jaar NLE €220 €6,11 €1.710,60
5 jaar NLE €0 €0 €1.830,60

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. Het duurzame hiervan is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Doorgaans heeft men het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Middels onze tool vergelijk je vlot en zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Raalte”. Tip: filter nu ook op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Raalte:

 1. Eneco
 2. MAIN Energie
 3. UnitedConsumers

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk gebouw in Raalte waar energie geleverd wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een prijs voor piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, in het weekend en reguliere feestdagen). Welk tarief resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je het leeuwendeel van jouw stroom op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Maar let op: het is best lastig om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Onder andere de koeling en de standby-standen. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Essent.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Raalte? Maak dan eerst een keuze uit variabele of vaste tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de regio Raalte zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en andere afspraken aangepast worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie leverancier van energie en gas? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen en snel overstappen. Overstappen loont. Aanbieders van energie en gas hanteren serieuze welkomst vergoedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van een kleine maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €271

 1. Achterhaal wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en goedkoopste stroomaanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De toekomstige energieleverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Raalte zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Na een periode van een jaar compenseren ze je hiervoor. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Leerdam.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ontdekt nu de voordeligste maatschappij voor jouw situatie. Interessant: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Interessant: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Raalte


Ontdek de goedkoopste energie in Raalte

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu meteen de goedkoopste stroom in Raalte (en gas). Overstappen na de energievergelijking gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Overijssel)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Termijnbedrag wijzigen
Hoge aanbieding

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Hulp bij overstappen
Verleidelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Direct overstappen
Mooie welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Hulp bij overstappen
Sublieme acties

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Snel oversluiten
Hoge welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Verbruik advies
Mooie welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Simpele voorwaarden
Mooie welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
3 jaar vast of variabel
Aantrekkelijke kortingen

logo engie

Engie

100% duurzaam
Vaste prijs stroom
Mooie aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Contract wijzigen
Fikse welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Vaste & variabele prijzen
Fikse welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Variabele stroomprijzen
Mooie aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Raalte

Het gas (M3 verbruik) heeft een groot aandeel in de energierekening. Gas wordt verbruikt om het in huis warm te maken, voor heet water uit de kraan en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Raalte? Met behulp van onze gas-vergelijker vergelijk je makkelijk de aantrekkelijkste aanbieder. Via de vergelijker kun je alle gasprijzen bekijken, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer je postcode + huisnummer en verbruik per jaar in, en bekijk de laagste gastarieven voor jouw situatie (Raalte). Een goedkope maatschappij ontdekt? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In die dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Beugen.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en regel de overstap online in de gemeente Raalte.