Energie vergelijken Leerdam Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar wel €268


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Leerdam? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Bekende namen zijn aanbieders van stroom als Allure Energie en Innova Energie. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Leerdam? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw woning. Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom plus gas) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Aansluitend vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere energieaanbieder check je de energiekosten per jaar en de beschikbare welkomstbonus. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je alle details over gas, stroom en licht in Leerdam.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gelijk oversluiten

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Voordeel op de energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar vandaag nog €182

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Dat is voor iedereen relevant. Lees hieronder alle informatie.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract slim ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als je lang kant blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dit waar? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten zijn prijziger dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Leerdam? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. We hebben een berekening gemaakt van NLE .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar NLE €180 €15,00 €1.564,40
3 jaar NLE €420 €11,67 €1.684,40
5 jaar NLE €0 €0 €1.804,40

Bij langlopende contracten betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom erg kostbaar is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Op basis van onze tool vergelijk je razendsnel en gemakkelijk alle groene-stroom maatschappijen. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Leerdam”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom van wind of de zon. Of zoek naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Leerdam:

 1. E.ON
 2. Fenor
 3. Pure Energie

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Ieder adres in Leerdam met toegang tot energie heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij deze enkele meters betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Wanneer je een dubbele meter hebt kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) een een prijs voor daluren (later op de avond, in de weekenden en met feestdagen). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer jij een belangrijk deel van de stroom in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het valt soms tegen om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Voorbeelden zijn koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Lees online nu alles over de aanbieder Enduris.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Leerdam? Dan is er de opties voor vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Leerdam is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven binnen jouw contract opnieuw bepaald worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je jouw energierekening te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieleveranciers bieden vaak sublieme welkomstkortingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €201

 1. Ga na wat de einddatum van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en scherpste aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Je nieuwe leverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De aankomende overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Leerdam zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Zuid-Holland. Elk jaar krijg je hier een vergoeding voor. Dit noemen we salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Espel.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je treft meteen de meest betaalbare stroom maatschappij die past bij jouw situatie. Doorslaggevend: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Let op: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Leerdam


Vind de goedkoopste energie in Leerdam

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Leerdam (en gas). Overstappen na de energievergelijking heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Zuid-Holland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Verbruik aanpassen
Scherpe welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Tussentijds aanpassen
Hoge welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Vriendelijke service
Prominente kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Nette service
Aanzienlijke acties

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Diverse prijsafspraken
Mooie welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groene energie
Duidelijke voorwaarden
Goede aanbieding

logo green choice

Green Choice

100% groen
Hulp bij overstappen
Concurrerende acties

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
1 jarig contract
Goede aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Behulpzame service
Concurrerende acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Termijnbedrag wijzigen
Mooie aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Goede medewerkers
Fikse welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Flexibele stroomprijs
Concurrerende acties


Prijzen gas vergelijken in Leerdam

Het verbruikte gas vormt voor een groot deel de energierekening die op de mat valt. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming van het huis, voor een lekker warm bad en om eten te bereiden. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Leerdam? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vergelijk je in minder dan een minuut de meest betaalbare gasmaatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je actuele gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en bekijk de laagste gastarieven voor jouw verbruik (Leerdam). Een goedkope maatschappij kunnen vinden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In die dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Waar wacht je op? Stap meteen over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Start nu ook met Energie vergelijken Vessem.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Leerdam.