Energie vergelijken Raard Vergelijk de energieaanbieders en krijg een korting tot €267


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Raard? De keuze is vandaag de dag erg groot. Ongetwijfeld ken je wel stroomleveranciers zoals UnitedConsumers en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Raard? Vergelijk de prijzen voor jouw situatie. Hoe dat werkt? Het is bijzonder eenvoudig. Vul je locatie in, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van de overeenkomst (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens zie je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van iedere aanbieder check je de jaarlijkse kosten en de beschikbare welkomstpremie. Zoek je wat handig naslagwerk? Hier ontdek je handige info over gas, stroom en licht in Raard.

Alle leveranciers

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Overstappen is zo gepiept

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar direct €241

Minder betalen voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als loyale klant zijn de voordelen nog veel groter. Is dat zo? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Raard? Selecteer dan een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Green Choice .

Een voorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Green Choice €200 €16,67 €1.590,75
3 jaar Green Choice €250 €6,94 €1.710,75
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.830,75

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Je hoort regelmatig dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met onze tool vergelijk je gauw en vloeiend de verschillende aanbieders van groene stroom. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Raard”. Daarnaast kun je sorteren op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Raard:

 1. Clean Energy
 2. Greenchoice
 3. Oxxio

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Iedere bewoner van Raard die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, op zaterdagen en zondagen en nationale feestdagen). Welke type tarief het voordeligst is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik je relatief veel van de energie rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Vergeet niet: het is best lastig om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk maar aan koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: selecteer het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief valt tegen. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk alles over de maatschappij Huismerk Energie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Raard? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wijzigen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In en rondom Raard is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en de voorwaarden fluctueren. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De tarieven en prijsverandering kun je lastig aan zien komen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de energienota aan de hoge kant? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energiemaatschappijen bieden vaak sublieme welkomst vergoedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €161

 1. Pluis uit wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw situatie.
 3. Spot de beste en goedkoopste energie-leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jouw “nieuwe” leverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. De nieuwe verbintenis gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Raard zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Aan het einde van het jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Leeuwarden.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt direct de goedkoopste energieleverancier voor jou. Noemenswaardig: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Let op: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Raard


Zo vind je de goedkoopste energie in Raard

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Vind nu makkelijk de goedkoopste stroom in Raard (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Sympatieke service
Scherpe aanbieding

logo essent

Essent

Jaren actief
Goede medewerkers
Mooie welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
1 jarig contract
Mooie welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Vaste & variabele prijzen
Mooie aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Charmante service
Interessante acties

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Inzicht in je verbruik
Aanzienlijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Goede medewerkers
Goede aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Simpele voorwaarden
Interessante kortingen

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Goede medewerkers
Hoge welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Online account
Mooie welkomstkorting

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Sympatieke service
Goede welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Sympatieke service
Mooie welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Raard

Gasverbruik bepaalt deels de energierekening. Gas wordt verbruikt om ons huis te verwarmen, om water op te warmen en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Raard? Met behulp van onze gas-vergelijker ontdek je binnen no-time de goedkoopste leverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl staat een overzicht van alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Geef je postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en ontdek de meest voordelige gas-tarieven in jouw woonplaats (Dongeradeel). Een goedkope maatschappij gevonden? Start vandaag nog met besparen! Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Beutenaken.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Dongeradeel.