Energie vergelijken Radewijk Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg kortingen tot wel €278


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Radewijk? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Toonaangevende partijen zijn stroom maatschappijen als bijvoorbeeld DELTA of Fenor. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Radewijk? Vergelijk energieprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dit is een dubbele of enkele meter). Hierna kies je de looptijd van de overeenkomst (opties zijn bijv. 1 3 jaar of direct opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierop volgend ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke leverancier check je de prijs per jaar en de optionele welkomstbonus. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze website ontdek je praktische info over gas, stroom en licht in Radewijk.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel overstappen van aanbieder

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Goedkopere energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar eenvoudig €201

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan zijn de voordelen nog veel groter. Ja toch? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Sterker nog: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Radewijk? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van EnergieFlex .

Een voorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Termijn Maatschappij Premie Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar EnergieFlex €210 €17,50 €1.590,80
3 jaar EnergieFlex €260 €7,22 €1.710,80
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.830,80

Bij langlopende contracten liggen de verbruikskosten wat lager. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. Het grote positieve aspect is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg duur is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je snel & soepel alle groene-stroom maatschappijen. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Radewijk”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Radewijk:

 1. Vandebron
 2. Greenchoice
 3. Qwint

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Radewijk met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij deze enkele meters betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een lager tarief in de daluren (later op de avond, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief voor jullie het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij meer dan de helft van jouw energie op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het is best lastig om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk aan de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is gewoon lastig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer. Lees online nu alles over de aanbieder HVC.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Radewijk? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In Radewijk is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven gedurende jouw contractperiode veranderen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering kun je lastig aan zien komen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw leverancier van energie en gas? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Maatschappijen bieden vaak goede welkomstbonussen. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik oversluiten?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €217

 1. Trek na wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Spot de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie aanstaande leverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Radewijk zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Is er een contractjaar verstreken, dan zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit principe is ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Legemeer.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt eenvoudig de meest betaalbare aanbieder voor jou. Suggestie: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Aanwijzing: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Radewijk


Overstappen naar de goedkoopste energie in Radewijk

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Ontdek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Radewijk (en gas). Overstappen na de energievergelijking is erg eenvoudig:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Overijssel)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Contract wijzigen
Aantrekkelijke acties

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Direct overstappen
Hoge aanbieding

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Duidelijke voorwaarden
Flinke welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Eenvoudig afsluiten
Hoge aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
1 jaar vast of variabel
Mooie aanbieding

logo current

Qurrent

Slimme meter
Nette service
Prominente acties

logo green choice

Green Choice

100% groen
Vaste prijs stroom
Fikse aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
3 jarig contract
Hoge welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Online account
Scherpe welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Online verbruik inzien
Goede welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Sympatieke service
Sublieme kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Charmante service
Flinke aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Radewijk

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om het in huis warm te maken, om water op te warmen en voor sommige keukenapparatuur. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Radewijk? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan ontdek je snel & overzichtelijk de meest goedkope gasmaatschappij. Via de vergelijker zoek je snel alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en achterhaal de laagste gastarieven voor jouw situatie (Hardenberg). Een aantrekkelijke aanbieder gezien? Stap dan direct online over. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Start nu ook met Energie vergelijken Beverwijk.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en regel de overstap online in de gemeente Hardenberg.