Energie vergelijken Rasquert Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg kortingen tot wel €285


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Rasquert? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Waarschijnlijk ken jij stroomaanbieders als Engie of MAIN Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Rasquert? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw woning. Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de gewenste meter (dubbel of enkel). Aansluitend kies je de ideale looptijd van de overeenkomst (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna tref je meteen de goedkoopste energie. Per aanbieder check je de prijs per jaar en de optionele korting voor nieuwe klanten. Wil je aanvullende informatie? Hier check je alle info over stroom, gas en licht in Rasquert.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar vandaag nog €219

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan ontvang je een leuke korting. Ja toch? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: lange verbintenissen zijn gepeperder dan kortstondige contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Rasquert? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). We hebben een berekening gemaakt van Vattenfall .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Bonus Premie/maand Totaal
1 jaar Vattenfall €110 €9,17 €1.591,05
3 jaar Vattenfall €310 €8,61 €1.711,05
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.831,05

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. En dat draagt bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dat is vaak niet het geval. Met behulp van onze tool vergelijk je gauw en gemakkelijk de populaire groene stroom leveranciers. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Rasquert”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Rasquert:

 1. Energiedirect.nl
 2. Greenchoice
 3. Qurrent

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Iedere bewoner van Rasquert met een energieaansluiting heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij deze enkele meters betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij de dubbele meters kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en met feestdagen). Welke type tarief het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van de stroom op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het vergt heel wat om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel. Ga aan de slag met energie van Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Rasquert? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaan de prijzen omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Rasquert zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom binnen jouw contract fluctueren. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie huidige energie aanbieder? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je je actuele energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Leveranciers geven jouw reusachtige welkomstpremies. Wanneer kan ik de overstap maken? Maar hoe werkt dat precies? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik wisselen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €274

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Filter de beste en scherpste stroomleverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Je nieuwgekozen energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Rasquert zonnepanelen op je adres actief? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Groningen. Elk jaar compenseren ze je hiervoor. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Leimuiderbrug.

 1. Maak een begroting van het verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de meest betaalbare leverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Suggestie: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies de datum van overstappen. Hint: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Rasquert


Overstappen naar de goedkoopste energie in Rasquert

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Kies nu razendsnel de goedkoopste stroom in Rasquert (en gas). Energie vergelijken en oversluiten heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef de locatie van de woning door (Groningen)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Dit is vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Duidelijke voorwaarden
Mooie aanbieding

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Aangename service
Aantrekkelijke acties

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Overstaphulp
Goede aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Hulp bij overstappen
Fikse welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
3 jarig contract
Prominente kortingen

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Nette service
Scherpe welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Overstaphulp
Flinke welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Persoonlijke service
Mooie aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Online verbruik inzien
Flinke aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Goede service
Mooie aanbieding

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
2 jaar vast of variabel
Interessante acties

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
2 jaar vast of variabel
Goede welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Rasquert

Het gas (M3 verbruik) vormt voor een groot deel de energierekening die op de mat valt. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, voor een lekker warm bad en voor sommige keukenapparatuur. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Rasquert? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je snel de meest goedkope maatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief acties en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul jouw postcode en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek de laagste gastarieven uit de regio (Winsum). Een aantrekkelijke maatschappij achterhaald? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In die dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Sluit online je contract over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken Biezenmortel.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en start met besparen in de gemeente Winsum.