Energie vergelijken Readtsjerk Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €295


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en razendsnel energieprijzen vergelijken in Readtsjerk? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Gerespecteerde organisaties zijn aanbieders van stroom als Vrijopnaam en NLE. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Readtsjerk? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, begroot jouw totale verbruik (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbele- of enkele meter). Hierop volgend kies je de ideale looptijd van jouw energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijkse opzegbare energie) en selecteer je een vast of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierop volgend ontdek je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere verstrekker zie je de kosten per 12 maanden en de geldende welkomstkorting. Wil je aanvullende informatie? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je praktische info over gas, stroom en licht in Readtsjerk.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €217

Een lage gas- en stroomrekening De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil je een goedkoop energiecontract in Readtsjerk? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Oxxio .

Een voorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Duur Maatschappij Bonus Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Oxxio €150 €12,50 €1.591,25
3 jaar Oxxio €350 €9,72 €1.711,25
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.831,25

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap dat er geen CO2 vrijkomt. En dat draagt bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom erg kostbaar is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Middels energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vlot en gemakkelijk de verschillende aanbieders van groene stroom. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Readtsjerk”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Readtsjerk:

 1. Budget Energie
 2. Energieflex
 3. Vrijopnaam

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in Readtsjerk waar energie geleverd wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, tijdens weekenden en reguliere feestdagen). Welke type tarief het beste is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer jij een belangrijk deel van de stroom op daluur tijden?Pas dan loont het dubbeltarief. Houdt dit in gedachten: het vergt heel wat om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan computers en keukenapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de winst is minimaal. Ons advies: selecteer het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Pure Energie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Readtsjerk? Dan kun je kiezen voor vaststaande en flexibele prijzen. Wat is nu precies het verschil? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan zul jij daar niks van merken. In Readtsjerk is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en leveringsvoorwaarden schommelen. Dit gebeurd meermaals per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Mogelijkerwijs kan jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders kunnen een aanbod doen met sensationele welkomstacties. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €266

 1. Controleer hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Je nieuwgekozen leverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het kersverse contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Readtsjerk zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden heb je dan recht op een compensatie. De benaming hiervoor is salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Lelystad.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was dit een negatief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de goedkoopste stroomleverancier die past bij jouw situatie. Suggestie: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Goed om te weten: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Readtsjerk


Zo vind je de goedkoopste energie in Readtsjerk

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Ontdek nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Readtsjerk (en gas). Energie vergelijken en oversluiten doe je met de volgende stappen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Sympatieke service
Goede welkomstbonus

logo essent

Essent

Levert ketels
Snel overstappen
Verleidelijke acties

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Online account
Goede aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
1 jaar vast of variabel
Aantrekkelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Snel overstappen
Interessante acties

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Goede medewerkers
Hoge welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Aangename service
Hoge welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Hulp bij overstappen
Prominente acties

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Hulp bij overstappen
Aantrekkelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Behulpzame service
Scherpe aanbieding

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Vaste & variabele prijzen
Hoge welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Gemakkelijk oversluiten
Goede welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Readtsjerk

Gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming van het huis, voor het verwarmen van water en om het fornuis te gebruiken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Readtsjerk? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan ontdek je binnen no-time de meest goedkope maatschappij. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en gasverbruik op jaarbasis in, en bekijk de laagste gasprijzen in jouw woonplaats (Dantumadiel). Een aantrekkelijke aanbieder gezien? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit vergt verder geen kennis. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap over binnen een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Bitgum.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw woning in de gemeente Dantumadiel.