Energie vergelijken Reeuwijk Start met vergelijken en bespaar wel €288


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Reeuwijk? De keuze is vandaag de dag erg groot. Hierbij kun je denken aan stroomleveranciers zoals UnitedConsumers en NLE. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Reeuwijk? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Geef je postcode en huisnummer door, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas en stroom) en selecteer de gewenste meter (dubbele- of enkele meter). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierop volgend vind je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere maatschappij zie je wat je per jaar kwijt bent en de eventuele. welkomstpremie. Advies nodig? Via deze website ontdek je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Reeuwijk.

Alle leveranciers

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €199

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat laat jij toch niet liggen? Lees hieronder alle informatie.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Mee eens? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortlopende contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Reeuwijk? Selecteer dan een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Engie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Bonus Bonus/maand Totaal
1 jaar Engie €190 €15,83 €1.591,45
3 jaar Engie €390 €10,83 €1.711,45
5 jaar Engie €0 €0 €1.831,45

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstbonus compenseert dit. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De gedachte is dat groene stroom erg duur is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Via deze pagina vergelijk je gauw en soepel alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Reeuwijk”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie van wind of de zon. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Reeuwijk:

 1. Vandebron
 2. Engie
 3. NLE

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk gebouw in Reeuwijk met toegang tot energie heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een prijs voor piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (laat in de avond, tijdens weekenden en met bijv. kerst). Welke van deze opties het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van de stroom tijdens deze daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Maar let op: het valt soms tegen om energie met name in de daluren te gebruiken. De meest producten staan thuis continu aan. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer. Ga aan de slag met energie van Vandebron.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Reeuwijk? Het aanbod bestaat uit vaststaande en flexibele prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Reeuwijk is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en leveringsvoorwaarden aangepast worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak is dat in januari en in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De ontwikkelingen van de prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Dan kun je mogelijk de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders van energie en gas werken met speciale welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overstappen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €281

 1. Achterhaal wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw gegevens.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste energie-leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie aankomende maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De vernieuwde prijsafspraak zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Reeuwijk zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Zuid-Holland. Na een periode van een jaar krijg je hier een vergoeding voor. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Lemmer.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt meteen de meest goedkope stroomleverancier die past bij jouw situatie. Interessant: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Cruciaal: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Reeuwijk


Vind de goedkoopste energie in Reeuwijk

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Kies nu snel de goedkoopste stroom in Reeuwijk (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Zuid-Holland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Bekijk de zoekresultaten en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
1 jarig contract
Mooie welkomstbonus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Goede service
Hoge welkomstkorting

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Diverse prijsafspraken
Hoge welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
1 jaar vast of variabel
Mooie welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Vriendelijke service
Goede welkomstpremie

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Flexibele stroomprijs
Goede welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Vriendelijke service
Fikse welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Flexibele stroomprijs
Hoge aanbieding

logo engie

Engie

100% duurzaam
Hulp bij overstappen
Mooie welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Variabele stroomprijzen
Fikse welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Nette service
Fikse welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Aangename service
Interessante kortingen


Prijzen gas vergelijken in Reeuwijk

Het verbruik van gas neemt een groot deel in van de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om ons huis te verwarmen, om te douchen en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Reeuwijk? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan zoek jij eenvoudig de meest goedkope maatschappij. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Kies de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de meest voordelige gas-tarieven voor jouw woning (Bodegraven-Reeuwijk). Een goedkope gas leverancier kunnen vinden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Blaricum.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en regel de overstap online in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.