Energie vergelijken Renswoude Start met vergelijken en krijg een korting tot €284


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Renswoude? De keuze is vandaag de dag erg groot. Vertrouwde namen zijn stroomaanbieders als Vrijopnaam en Qwint. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Renswoude? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Hoe kan ik beginnen? Heel eenvoudig! Vul je locatie in, schat jouw verbruik (stroom plus gas) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens selecteer je jouw ideale looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierna tref je regelrecht de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere leverancier zie je de energiekosten per jaar en de geldende korting. Advies nodig? Via deze pagina check je praktische info over stroom, gas en licht in Renswoude.

Alle organisaties

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €196

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Wie wil dat nou niet? Pak deze kans en stap over.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract meteen voor een aantal jaar vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Klopt dat? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nee, het wordt nog mooier: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Renswoude? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. We hebben een berekening gemaakt van Eneco .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Bonus Premie/maand 12 maanden
1 jaar Eneco €250 €20,83 €1.591,75
3 jaar Eneco €130 €3,61 €1.711,75
5 jaar Eneco €0 €0 €1.831,75

Bij langlopende contracten daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. En dat draagt bij aan een beter milieu. De gedachte is dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met behulp van onze zoekmachine vergelijk je razendsnel en gemakkelijk alle groene-stroom maatschappijen. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Renswoude”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Renswoude:

 1. Eneco
 2. MAIN Energie
 3. Vattenfall

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Renswoude waar stroom verbruikt wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is precies het verschil? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (laat in de avond, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welke optie voor jou het beste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het is soms best moeilijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk maar aan de koelkast of vriezer. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Overigens ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Check alle details over Westland Infra.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Renswoude? Dan is er de opties voor variabele of vaste tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Renswoude is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie binnen jouw contract veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in Januari en in Juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. Deze prijsaanpassing is lastig te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet te spreken over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de energienota aan de hoge kant? Misschien kun je het oude energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders stunten met sublieme welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Overstappen is mogelijk, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €240

 1. Controleer wanneer jij mag overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Filter de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie nieuwe maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het aankomende contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Renswoude zonnepanelen op jouw woning? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Utrecht. Is er een contractjaar verstreken, dan ontvang je daarvoor een vergoeding. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Lettele.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt nu de meest betaalbare energiemaatschappij voor jouw situatie. Tip: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Hint: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Renswoude


Zo vind je de goedkoopste energie in Renswoude

Betaal jij teveel voor de stroom? Of staat er een verhuizing op stapel en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Selecteer nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Renswoude (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef de locatie van de woning door (Utrecht)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Duidelijke voorwaarden
Aantrekkelijke kortingen

logo essent

Essent

Jaren actief
Goede klantenservice
Prominente acties

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Termijnbedrag wijzigen
Concurrerende acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Contract wijzigen
Scherpe welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Contract wijzigen
Mooie welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Variabele stroomprijzen
Fikse aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
1 jaar vast of variabel
Mooie welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Vaste & variabele prijzen
Fikse welkomstbonus

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Maandelijks bijstellen
Prominente acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Vaste prijs stroom
Mooie welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Simpele voorwaarden
Concurrerende acties

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Maandelijks bijstellen
Scherpe welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Renswoude

Gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we om onze woningen op te warmen, om te douchen en koken op een fornuis. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Renswoude? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan tref jij binnen mum van tijd de voordeligste gasleverancier. Op deze website kun je alle gasprijzen bekijken, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Voer jullie adresgegevens in en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw woning (Renswoude). Een geschikte leverancier ontdekt? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Blessum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en start met besparen in de gemeente Renswoude.