Energie vergelijken Retranchement Start met vergelijken en krijg een korting tot €243


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Retranchement? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk hierbij aan stroom maatschappijen als Energieflex of Pure Energie. En het aanbod groeit. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Retranchement? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw individuele situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Geef je postcode en huisnummer door, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens vergelijk je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van elke aanbieder vind je de prijs per jaar en de geldende korting voor nieuwe klanten. Advies nodig? Hier ontdek je praktische info over stroom, gas en licht in Retranchement.

Alle maatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Overstappen is zo gepiept

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

De energierekening omlaag

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €201

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Wanneer je langere tijd klant wordt kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of juist niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren zijn gepeperder dan kortlopende contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Retranchement? Selecteer dan een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Oxxio .

Rekenvoorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Bonus Korting/maand Overzicht
1 jaar Oxxio €120 €10 €1.591,85
3 jaar Oxxio €150 €4,17 €1.711,85
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.831,85

Bij contracten van 2 of 3 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het voornaamste punt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met behulp van de vergelijker vergelijk je supersnel en soepel groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Retranchement”. Je kunt ook filteren op energie afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of zoek naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Veel gekozen groene energie in Retranchement:

 1. Vandebron
 2. Leon Zeewolde
 3. Pure Energie

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Iedere bewoner van Retranchement waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een afwijkend tarief voor daluren (in de nacht, tijdens weekenden en met bijv. kerst). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik jij meer dan 50% van de energie rond de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het is soms best moeilijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En het levert niet veel op. Ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Ga aan de slag met energie van RENDO Netwerken.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Retranchement? Het aanbod bestaat uit vaststaande en flexibele prijzen. Wat is nu precies het verschil? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. In Retranchement zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en contractuele verplichtingen veranderen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, doorgaans in de periode Juli en Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Ben je ontevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Misschien kun je het oude energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Leveranciers kunnen een aanbod doen met verrassende welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voortijdig switchen kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €279

 1. Trek na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Spot de beste en goedkoopste leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie aanstaande leverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. De aankomende overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Retranchement zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Zeeland. Is er een contractjaar verstreken, dan wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit heet salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Leur.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je treft direct de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Aanwijzing: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Aanwijzing: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Retranchement


Ontdek de goedkoopste energie in Retranchement

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Zoek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Retranchement (en gas). Energie vergelijken en oversluiten doe je met de volgende stappen:

1. Vul je adresgegevens in (Zeeland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Dit is vast of variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Vaste prijs stroom
Verleidelijke kortingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Hulp bij overstappen
Sublieme acties

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Maandelijks bijstellen
Scherpe welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Meerdere contracten
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Vaste prijs stroom
Fikse welkomstpremie

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
2 jaar vast of variabel
Goede welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Online verbruik inzien
Flinke welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Goede medewerkers
Flinke welkomstbonus

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Vaste & variabele prijzen
Aantrekkelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Aangename service
Concurrerende kortingen

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Contract wijzigen
Hoge welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Snel af te sluiten
Goede welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Retranchement

Gasverbruik bepaalt deels de energierekening. Gas gebruiken we voor de verwarming, om water op te warmen en om te koken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Retranchement? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan zoek jij razendsnel de meest goedkope maatschappij. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vergelijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw situatie (Sluis). Een goedkope aanbieder gevonden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Gedurende deze 14 dagen kun je nog van het contract af. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Blijham.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Sluis.