Energie vergelijken Reutum Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €293


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Reutum? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Hierbij kun je denken aan stroomleveranciers zoals Anode Energie en Huismerk Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Reutum? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw thuis. Hoe doe ik dit? Het is bijzonder eenvoudig. Vul jouw postcode + huisnummer in, kies het geschatte verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Aansluitend kies je de ideale looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijks opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens check je meteen de goedkoopste energieleverancier. Per maatschappij zie je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare welkomstpremie. Is het nieuw voor jou? Op deze pagina tref je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Reutum.

Alle energieaanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Bespaar op je energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar direct €217

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Als je kiest voor een lange periode ontvang je een leuke korting. Mee eens? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: contracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Direct een goedkoop energiecontract in Reutum? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. We hebben een berekening gemaakt van Green Choice .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Premie Bonus/maand Overzicht
1 jaar Green Choice €140 €11,67 €1.591,95
3 jaar Green Choice €170 €4,72 €1.711,95
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.831,95

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dat is vaak niet het geval. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je snel & vloeiend leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Reutum”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Reutum:

 1. Budget Energie
 2. Engie
 3. Qurrent

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk gebouw in Reutum met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Werk jij met een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (later op de avond, voor 7 uur ’s ochtends en reguliere feestdagen). Welke optie voor jou het meest geschikt is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij een belangrijk deel van de energie in de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Vergeet niet: het is niet altijd gemakkelijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld de koeling en de standby-standen. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk alles over de maatschappij Coteq Netbeheer.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Reutum? Dan is er de opties voor vaste en variabele tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de omgeving Reutum zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en contractuele verplichtingen wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak is dat in januari en in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De wisseling van prijzen kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht je bestaande energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieaanbieders bieden namelijk sensationele welkomstbonussen. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik veranderen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €179

 1. Ga na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken aangepast op jouw woning.
 3. Selecteer de beste en betaalbaarste aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jouw toekomstige aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het kersverse contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Reutum zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Overijssel. Per jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Leuth.

 1. Schat het netto verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de meest voordelige aanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Belangrijk: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Noemenswaardig: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Reutum


Profiteer van de goedkoopste energie in Reutum

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of staat er een verhuizing op stapel en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Zoek nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Reutum (en gas). Overstappen na de energievergelijking is erg eenvoudig:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Overijssel)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Online account
Concurrerende kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Sympatieke service
Hoge welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Flexibele stroomprijs
Flinke aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Tussentijds aanpassen
Prominente kortingen

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Eenvoudig afsluiten
Mooie aanbieding

logo current

Qurrent

Slimme meter
Meerdere contracten
Verleidelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Tussentijds aanpassen
Goede aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Hulp bij overstappen
Hoge welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Verbruik advies
Flinke aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
3 jarig contract
Interessante acties

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Variabele stroomprijzen
Hoge aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Simpele voorwaarden
Concurrerende acties


Prijzen gas vergelijken in Reutum

Jullie gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Reutum? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je snel & overzichtelijk de meest voordelige gas aanbieder. Op deze website bekijk je de huidige gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk de laagste gastarieven voor jouw woning (Tubbergen). Een geschikte maatschappij aangetroffen? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In dat tijdvak kun je nog van het contract af. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken Bloemendaal.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Tubbergen.