Energie vergelijken Rha Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €237


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en vlug energieprijzen vergelijken in Rha? De keuze is vandaag de dag erg groot. Bekende namen zijn stroom maatschappijen als bijvoorbeeld Energieflex en Oxxio. En er komen steeds meer aanbieders bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Rha? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw situatie. Hoe dat werkt? Het is simpel. Voer je postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas plus stroom) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Verder kies je de looptijd van jouw contract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Aansluitend zie je meteen de goedkoopste energie. Van iedere maatschappij vind je de jaarlijkse kosten en de beschikbare welkomstpremie. Wil je aanvullende informatie? Via deze pagina vind je praktische info over gas, stroom en licht in Rha.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Overstappen is zo gepiept

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Goedkopere energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot wel €190

Een lage gas- en stroomrekening Een voordeliger energiecontract.Binnen enkele minuten geregeld. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als loyale klant ontvang je een leuke korting. Of toch niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Je zult het niet verwachten: lange verbintenissen zijn gepeperder dan een beperkte contractperiode. Zoek je een goedkoop energiecontract in Rha? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Engie .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Engie €160 €13,33 €1.592,05
3 jaar Engie €190 €5,28 €1.712,05
5 jaar Engie €0 €0 €1.832,05

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De gedachte is dat groene stroom erg duur is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je vlot en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Rha”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of filter op groene energie uit NL.

Voorbeelden van groene energie in Rha:

 1. E.ON
 2. Essent
 3. Powerpeers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke woning in Rha waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) een een prijs voor daluren (later op de avond, in de weekenden en nationale feestdagen). Welk tarief het goedkoopste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je relatief veel van de energie tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Houdt dit in gedachten: het is een hele uitdaging om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En je wint hooguit een paar tientjes. Ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Anode Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Rha? De twee contractsoorten zijn vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In en rondom Rha zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en leveringsvoorwaarden worden herberekend. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in eind Juli en in begin Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet te spreken over jouw huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Maatschappijen stunten met sublieme welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Let dan zeker op de opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voortijdig switchen kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €287

 1. Ga na wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste stroomaanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Je nieuwe aanbieder regelt de overstap.
 7. De vernieuwde prijsafspraak zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Rha zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Gelderland. Na afloop van elk jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit noemen we salderen. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Leuvenheim.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit getal negatief? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet in een oogopslag de meest betaalbare energieleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Tip: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies de datum van overstappen. Belangrijk: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Rha


Vind de goedkoopste energie in Rha

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Zoek nu direct de goedkoopste stroom in Rha (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Gelderland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Snel af te sluiten
Scherpe aanbiedingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Nette klantenservice
Verleidelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Betalen in termijnen
Scherpe welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Diverse prijsafspraken
Goede welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Termijnbedrag wijzigen
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

NL windenergie
Meerdere contracten
Mooie welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

100% groen
Persoonlijk advies
Goede welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
3 jaar vast of variabel
Flinke welkomstcadeaus

logo engie

Engie

ENGIE app
Inzicht in je verbruik
Hoge aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
3 jaar vast of variabel
Sublieme acties

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Snel af te sluiten
Flinke welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Persoonlijk advies
Mooie welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Rha

Jullie gasverbruik bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Rha? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan zoek jij meteen de goedkoopste aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw situatie (Bronckhorst). Een goedkope gas leverancier gevonden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen dit stadium kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Blokzijl.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Bronckhorst.