Energie vergelijken Rheden Vergelijk de energieaanbieders en ontvang een voordeel tot €298


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Rheden? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Ongetwijfeld ken je wel stroommaatschappijen zoals bijv. E.ON of Greenchoice. En het aanbod groeit. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Rheden? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Eigenlijk is het kinderspel. Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Aansluitend kies je de looptijd van jouw energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijks opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Aansluitend vind je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke verstrekker tref je de kosten op jaarbasis en de hoogte van de cashback-korting. Direct meer informatie lezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Rheden.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot wel €247

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gewoon aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan is de kortingsactie nog gunstiger. Klopt dat? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Let nu goed op: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan kortlopende contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Rheden? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van Energiedirect.nl .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Premie/maand 12 maanden
1 jaar Energiedirect.nl €170 €14,17 €1.592,10
3 jaar Energiedirect.nl €200 €5,56 €1.712,10
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.832,10

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met onze tool vergelijk je rap en probleemloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Rheden”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van wind of de zon. Of zoek expliciet naar in eigen land opgewekte groene energie.

Voorbeelden van groene energie in Rheden:

 1. Anode Energie
 2. MAIN Energie
 3. NLE

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke inwoner van Rheden waar stroom wordt gebruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij deze enkele meters wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw stroom op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het is een hele uitdaging om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Onze tip is: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk direct de aanbieder Budget Energie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Rheden? Het aanbod bestaat uit variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaan de prijzen omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In Rheden zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie binnen jouw contract schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw huidige energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieleveranciers werken met gigantische welkomstkortingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €165

 1. Achterhaal wanneer jouw contract afloopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw gegevens.
 3. Sorteer de beste en aantrekkelijkste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De nieuwgekozen energiemaatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Het aankomende contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Rheden zonnepanelen op je adres actief? In dat geval wek jij zelf al energie op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Gelderland. Elke 12 maanden zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit noemen we salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Leveroy.

 1. Bereken je verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je treft nu de aantrekkelijkste maatschappij voor jouw situatie. Aanwijzing: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Interessant: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Rheden


Overstappen naar de goedkoopste energie in Rheden

Betaal jij teveel voor de stroom? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Bekijk nu direct de goedkoopste stroom in Rheden (en gas). Energie vergelijken en oversluiten heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Gelderland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Dit is vast of variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Betalen in termijnen
Mooie welkomstpremie

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Termijnbedrag wijzigen
Scherpe welkomstkorting

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Variabele gasprijzen
Scherpe welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Flexibele of vaste prijs
Fikse welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Diverse prijsafspraken
Fikse welkomstpremie

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
2 jaar vast of variabel
Goede welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Persoonlijk advies
Goede aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
3 jaar vast of variabel
Hoge welkomstcadeaus

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Vaste prijs stroom
Hoge aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Charmante service
Hoge welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Flexibele stroomprijs
Flinke aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Diverse prijsafspraken
Scherpe welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Rheden

Gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening die op de mat valt. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming, om te douchen en om eten te bereiden. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Rheden? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan tref jij moeiteloos de meest voordelige leverancier. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Vul jouw postcode en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind de laagste gasprijzen voor jouw situatie (Rheden). Een betaalbare leverancier ontdekt? Start vandaag nog met besparen! Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In die dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Boazum.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Rheden.