Energie vergelijken Rhenen Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €276


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Rhenen? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan erkende leveranciers van stroom zoals Vrijopnaam of Leon Zeewolde. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Rhenen? Vergelijk energieprijzen voor jouw huis. Hoe doe ik dit? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het type meter (een dubbele of enkele meter). Verder selecteer je de looptijd van jouw contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Daarna vergelijk je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke leverancier vergelijk je de energiekosten per jaar en de eventuele. korting voor nieuwe klanten. Wil je aanvullende informatie? Via deze pagina vind je praktische info over stroom, gas en licht in Rhenen.

Alle leveranciers

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Overstappen is zo gepiept

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Minder betalen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar vandaag nog €184

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Lees hieronder alle informatie.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gewoon voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Als je kiest voor een lange periode kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of toch niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nee, het wordt nog mooier: lange verbintenissen zijn prijziger dan een kortdurend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Rhenen? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Essent .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Bonus Korting/maand Totaal
1 jaar Essent €210 €17,50 €1.592,30
3 jaar Essent €240 €6,67 €1.712,30
5 jaar Essent €0 €0 €1.832,30

Bij contracten van 2 of 3 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het grootste voordeel is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Middels deze website vergelijk je rap en gemakkelijk aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Rhenen”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Rhenen:

 1. Clean Energy
 2. Energieflex
 3. Qwint

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Iedere bewoner van Rhenen die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik jij een belangrijk deel van jouw energie tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het is niet altijd gemakkelijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Voorbeelden zijn de koelkast of vriezer. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Daarom ons advies: kies voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij E.ON.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Rhenen? De twee contractsoorten zijn flexibele of vaststaande prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom Rhenen is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie gedurende jouw contractperiode aangepast worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak is dat in januari en in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijs en tarief-ontwikkelingen is lastig te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieleveranciers bieden je formidabele welkomstacties. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik oversluiten?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voortijdig switchen kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €164

 1. Bekijk of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven aangepast op jouw woning.
 3. Selecteer de beste en lucratiefste energie-leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jouw “nieuwe” energiemaatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Rhenen zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Utrecht. Na afloop van elk jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Lichtenvoorde.

 1. Bereken je verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je bekijkt eenvoudig de aantrekkelijkste energieleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Advies: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Advies: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Rhenen


Zo vind je de goedkoopste energie in Rhenen

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Vind nu probleemloos de goedkoopste stroom in Rhenen (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef de locatie van de woning door (Utrecht)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Snel overstappen
Concurrerende kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen gas
1 jaar vast of variabel
Aantrekkelijke acties

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Persoonlijk advies
Hoge aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Termijnbedrag wijzigen
Goede aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Goede klantenservice
Prominente kortingen

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Flexibele gasprijs
Hoge aanbieding

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
1 jaar vast of variabel
Fikse aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Goede medewerkers
Hoge welkomstpremie

logo engie

Engie

ENGIE app
Persoonlijke service
Flinke welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Eenvoudig afsluiten
Hoge welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Snel oversluiten
Hoge welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Nette klantenservice
Goede welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Rhenen

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Gas gebruiken we om onze woningen op te warmen, om te douchen en om het fornuis te gebruiken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Rhenen? Met behulp van onze gas-vergelijker check je binnen een paar seconden de goedkoopste maatschappij. Met behulp van deze site bekijk je de huidige gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en het m3-gasverbruik per jaar in, en vergelijk de goedkoopste gastarievenin jouw woonplaats (Rhenen). Een geschikte gasmaatschappij aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In deze periode ben je vrij om er toch van af te zien. Stap vandaag nog over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Start nu ook met Energie vergelijken Boelenslaan.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw woning in de gemeente Rhenen.