Energie vergelijken Ridderkerk Start met vergelijken en ontvang een voordeel tot €262


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en snel energieprijzen vergelijken in Ridderkerk? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Bekende namen zijn stroomaanbieders als Budget Energie en Qwint. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Ridderkerk? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw woning. Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, geef aan wat het verbruik is (stroom plus gas) en kies het soort meter, (enkele- of dubbele meter). Aansluitend kies je de looptijd van jouw contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierop volgend ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere verstrekker ontdek je de kosten op jaarbasis en de hoogte van de cashback-korting. Hulp nodig bij kiezen? Via deze pagina tref je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Ridderkerk.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €183

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als loyale klant krijg je een hogere korting. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Ridderkerk? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Oxxio .

Een voorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Bonus/maand Totaal
1 jaar Oxxio €240 €20 €1.592,45
3 jaar Oxxio €270 €7,50 €1.712,45
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.832,45

Bij een lang contract liggen de verbruikskosten wat lager. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Voorbeeld zijn zon en wind. Het duurzame hiervan is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg duur is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via onze tool vergelijk je vlot en zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Ridderkerk”. Tip: filter nu ook op energie van wind of de zon. Of ga voor enkel groene stroom uit Nederland.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Ridderkerk:

 1. E.ON
 2. Greenchoice
 3. Qwint

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Ridderkerk met een energieaansluiting heeft een enkele of dubbele meter. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een tarief voor de daluren (laat in de avond, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welke type tarief het beste is, verschilt per situatie.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw stroom op daluur tijden?Pas dan loont het dubbeltarief. Houdt dit in gedachten: het is een hele klus om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld de koelkast of vriezer. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Wij adviseren daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Bezuinigen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Energieflex.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Ridderkerk? Maak dan eerst een keuze uit een vast of variabel tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. Rondom Ridderkerk zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en leveringsvoorwaarden veranderen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw huidige energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Maatschappijen geven jouw interessante welkomstacties. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik oversluiten?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €238

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Je nieuwgekozen aanbieder regelt de overstap.
 7. Dit fonkelnieuwe contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Ridderkerk zonnepanelen tot je beschikking? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Zuid-Holland. Iedere 12 maanden compenseren ze je hiervoor. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Lierderholthuis.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt meteen de meest goedkope maatschappij die past bij jouw situatie. Tip: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Doorslaggevend: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Ridderkerk


Profiteer van de goedkoopste energie in Ridderkerk

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of is er sprake van verhuizing en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Selecteer nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Ridderkerk (en gas). Energie vergelijken en oversluiten kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Zuid-Holland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
3 jaar vast of variabel
Fikse welkomstkorting

logo essent

Essent

Ook alleen gas
2 jaar vast of variabel
Fikse aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Online account
Fikse welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Charmante service
Prominente kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Verschillende contracten
Prominente acties

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Goede klantenservice
Scherpe welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Goede medewerkers
Fikse welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Variabele gasprijzen
Mooie welkomstbonus

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Meerdere contracten
Prominente acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Variabele stroomprijzen
Fikse welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Direct overstappen
Hoge aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Flexibele of vaste prijs
Goede welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Ridderkerk

Gasverbruik heeft een groot aandeel in de energienota. Gas wordt vooral gebruikt om ons huis te verwarmen, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Ridderkerk? Met behulp van onze gas-vergelijker bekijk jij moeiteloos de meest voordelige gasleverancier. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul jouw postcode en gasverbruik op jaarbasis in, en check de goedkoopste gastarievenvoor jouw woning (Ridderkerk). Een goedkope leverancier achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen dit stadium kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Boesingheliede.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Ridderkerk.