Energie vergelijken Riel Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €280


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en snel energieprijzen vergelijken in Riel? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Je hebt vast gehoord van stroomaanbieders zoals Vandebron of Greenchoice. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Riel? Vergelijk de prijzen voor jouw situatie. Hoe gaat dat? Het is simpel. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (enkele- of dubbele meter). Aansluitend kies je de looptijd van de verbintenis (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierop volgend check je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere maatschappij vind je de energiekosten per jaar en de geldende cashback-korting. Hulp nodig bij kiezen? Via deze pagina tref je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Riel.

Alle maatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Voordeel op de energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €275

Een laag tarief voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Lees hieronder alle informatie.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan krijg je een hogere korting. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren hebben hogere prijzen i.v.m. een beperkte contractperiode. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Riel? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Green Choice .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Premie Bonus/maand Overzicht
1 jaar Green Choice €110 €9,17 €1.592,55
3 jaar Green Choice €290 €8,06 €1.712,55
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.832,55

Naarmate de contractperiode toeneemt daalt het tarief voor gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. En dat draagt bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg duur is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met behulp van deze website vergelijk je supersnel en gemakkelijk de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Riel”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of zoek naar enkel groene stroom uit Nederland.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Riel:

 1. Eneco
 2. Leon Zeewolde
 3. UnitedConsumers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van Riel met toegang tot energie heeft een enkele of dubbele meter. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, in het weekend en met bijv. kerst). Welke type tarief het goedkoopste is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw stroom op daluur momenten? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het is niet altijd gemakkelijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Neem nou de vrieskist of WIFI. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: selecteer het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Check alle details over Essent.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Riel? Dan heb je de keuze tussen variabele of vaste tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In en rondom Riel is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract worden herberekend. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, direct in januari, en halverwege in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet te spreken over jouw aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders hebben gewoonlijk interessante welkomstbonussen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik al switchen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €146

 1. Pluis uit wanneer jouw contract afloopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Selecteer de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De nieuwgekozen maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het kersverse contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Riel zonnepanelen op jouw woning? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Brabant. Aan het einde van het jaar compenseren ze je hiervoor. Dit noemen we salderen. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Lierop.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ontdekt meteen de voordeligste leverancier die past bij jouw situatie. Interessant: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Noemenswaardig: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Riel


Overstappen naar de goedkoopste energie in Riel

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Selecteer nu snel de goedkoopste stroom in Riel (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Noord-Brabant)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Behulpzame service
Fikse aanbiedingen

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Nette klantenservice
Goede welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Direct overstappen
Interessante acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Goede klantenservice
Scherpe aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
2 jaar vast of variabel
Flinke welkomstpremie

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Overstapservice
Goede welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Vaste prijs stroom
Mooie welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Flexibele of vaste prijs
Hoge aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Eenvoudig afsluiten
Hoge welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
1 jarig contract
Mooie aanbieding

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Eenvoudig afsluiten
Scherpe aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Inzicht in je verbruik
Mooie aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Riel

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de energienota. Gas wordt verbruikt natuurlijk voor de verwarming, voor een lekker warm bad en voor bijv. keukenapparaten. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Riel? Met behulp van onze gas-vergelijker tref jij vandaag nog de meest voordelige leverancier. Op deze website bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind de goedkoopste gastarievenuit de regio (Goirle). Een interessante maatschappij aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In die dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Boksum.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en start met besparen in de gemeente Goirle.