Energie vergelijken Rietmolen Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €278


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Rietmolen? De keuze is vandaag de dag erg groot. Ongetwijfeld ken je wel aanbieders van stroom als Essent of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En het aanbod groeit. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Rietmolen? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Heel eenvoudig! Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en selecteer de gewenste meter (een dubbele of enkele meter). Verder selecteer je jouw ideale looptijd van het contract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je het gewenste energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier. Van iedere verstrekker vergelijk je de energiekosten per jaar en de aantrekkelijke korting. Wil je aanvullende informatie? Hier vind je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Rietmolen.

Alle aanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Overstappen is zo gepiept

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

De energierekening omlaag

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot €202

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract slim ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan zijn de voordelen nog veel groter. Of juist niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Let nu goed op: lange verbintenissen zijn prijziger dan een kortlopend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Rietmolen? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Energiedirect.nl .

Een voorbeeld ter illustratie (gerekend met een gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Premie Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Energiedirect.nl €140 €11,67 €1.592,70
3 jaar Energiedirect.nl €320 €8,89 €1.712,70
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.832,70

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je supersnel en moeiteloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Rietmolen”. Tip: filter nu ook op energie opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Veel gekozen groene energie in Rietmolen:

 1. Allure Energie
 2. Innova Energie
 3. Qwint

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Ieder adres in Rietmolen waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij deze enkele meters betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, verschilt per situatie.

Consumeer je relatief veel van de energie rond de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Echter, let goed op: het is een hele klus om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Daarom ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Huismerk Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Rietmolen? Dan kun je kiezen voor flexibele of vaststaande prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. In de omgeving Rietmolen zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas tijdens het contract fluctueren. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak in het voorjaar en najaar. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De tarieven en prijsverandering is doorgaan lastig te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw actuele energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen en overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieleveranciers bieden vaak interessante welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overstappen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voortijdig switchen kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €127

 1. Bekijk hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Spot de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jouw toekomstige aanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. De nieuwe overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Rietmolen zonnepanelen laten plaatsen? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Gelderland. Na afloop van elk jaar ontvang je een vereffening. Dit heet salderen. Ook met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Liessel.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt eenvoudig de meest voordelige maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Tip: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Tip: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Rietmolen


Vind de goedkoopste energie in Rietmolen

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Bekijk nu makkelijk de goedkoopste stroom in Rietmolen (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Geef de locatie van de woning door (Gelderland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Variabele gasprijzen
Fikse aanbiedingen

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Overstapservice
Goede welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Duidelijke voorwaarden
Aantrekkelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Overstapservice
Aanzienlijke acties

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Variabele stroomprijzen
Flinke aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groene stroom
Simpele voorwaarden
Aantrekkelijke acties

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Online account
Mooie welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
3 jarig contract
Mooie aanbieding

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Goede service
Flinke aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Inzicht in je verbruik
Hoge welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Meerdere contracten
Scherpe aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Flexibele gasprijs
Flinke aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Rietmolen

Jullie gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming van het huis, voor warm water en om het fornuis te gebruiken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Rietmolen? Door onze gas-vergelijker te gebruiken bekijk jij zonder moeite de voordeligste gas aanbieder. Via de vergelijker kun je alle gasprijzen bekijken, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jouw locatie en het geschatte verbruik per jaar in, en vind de goedkoopste gasprijzen uit de regio (Berkelland). Een passende partij gevonden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In deze periode mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Boornbergum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw situatie in de gemeente Berkelland.