Energie vergelijken Lievelde Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €287


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en haastig energieprijzen vergelijken in Lievelde? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk hierbij aan leveranciers van stroom als Essent of Leon Zeewolde. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Lievelde? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Hierna selecteer je de looptijd van het contract (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens check je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Per verstrekker check je de kosten per 12 maanden en de hoogte van de welkomstkorting. Is het onbekend voor jou? Op onze website ontdek je handige info over gas, stroom en licht in Lievelde.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gelijk oversluiten

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Voordeel op de energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar eenvoudig €179

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Als je kiest voor een lange periode ontvang je een leuke korting. Is dit waar? De energiemarkt werkt net wat anders. Nu moet je opletten: contracten voor meerdere jaren kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortlopende contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Lievelde? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Delta .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Bonus/maand Overzicht
1 jaar Delta €160 €13,33 €1.566,55
3 jaar Delta €210 €5,83 €1.686,55
5 jaar Delta €0 €0 €1.806,55

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het grootste voordeel is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. En dat draagt bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Via de vergelijker vergelijk je gauw en gemakkelijk de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Lievelde”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Lievelde:

 1. De Vastelastenbond
 2. Engie
 3. Vattenfall

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Ieder adres in Lievelde waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een prijs voor piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (na 9 uur ’s avonds, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welk tarief het meest geschikt is, verschilt per situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van de stroom tijdens daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Echter, let goed op: het vergt heel wat om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Onder andere de koeling en de standby-standen. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Check alle details over Cogas.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Lievelde? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Wat is nu precies het verschil? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In en rondom Lievelde zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en de voorwaarden veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De tarieven en prijsverandering is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Maatschappijen stunten met formidabele welkomstbonussen. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik wisselen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Let dan zeker op de opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voortijdig switchen kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €257

 1. Trek na wanneer jij mag overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Kies de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie nieuwgekozen aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze aankomende overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Lievelde zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Gelderland. Aan het einde van het jaar krijg je hier een vergoeding voor. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Gameren.

 1. Maak een begroting van het verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de aantrekkelijkste stroomleverancier die past bij jouw situatie. Interessant: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Let op: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Lievelde


Vind de goedkoopste energie in Lievelde

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of heb je een nieuwbouwwoning en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Ontdek nu snel de goedkoopste stroom in Lievelde (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef de locatie van de woning door (Gelderland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Duidelijke voorwaarden
Fikse welkomstkorting

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Flexibele stroomprijs
Mooie welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Goede medewerkers
Prominente acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Persoonlijk advies
Scherpe welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
3 jaar vast of variabel
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Flexibele gasprijs
Goede welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Goede klantenservice
Mooie welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Flexibele gasprijs
Aanzienlijke acties

logo engie

Engie

ENGIE app
Meerdere contracten
Mooie welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Verbruik aanpassen
Concurrerende acties

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Contract wijzigen
Fikse aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Vaste prijs gas
Hoge welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Lievelde

Jullie gasverbruik vormt voor een groot deel de energienota. Gas wordt verbruikt om het in huis warm te maken, voor warm water en om het fornuis te gebruiken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Lievelde? Door de gas-vergelijker tool in te vullen tref jij moeiteloos de goedkoopste aanbieder. Met behulp van deze site vind je actuele gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer je postcode + huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en check de laagste gastarieven voor jouw situatie (Oost Gelre). Een passende leverancier aangetroffen? Sluit je contract dan z.s.m. over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Vortum-Mullem.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw woning in de gemeente Oost Gelre.