Energie vergelijken Rijs Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar wel €277


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Rijs? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Ongetwijfeld ken je wel stroommaatschappijen als bijvoorbeeld E.ON en NLE. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Rijs? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is zo gepiept. Voer een postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (dubbele- of enkele meter). Verder selecteer je jouw ideale looptijd van jouw contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je het gewenste energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens vind je meteen de goedkoopste energieleverancier. Per leverancier tref je de jaarlijkse kosten en de beschikbare korting. Is het nieuw voor jou? Op onze website check je praktische info over stroom, gas en licht in Rijs.

Alle organisaties

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar direct €220

Een lage stroom- en gasrekening. Op kosten voor energie besparen. Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gewoon voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Wanneer je langere tijd klant wordt krijg je een hogere korting. Is dit waar? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nu moet je opletten: langetermijncontracten zijn duurder dan kortdurende prijsafspraken. Direct een goedkoop energiecontract in Rijs? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Oxxio .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Korting Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Oxxio €200 €16,67 €1.593,00
3 jaar Oxxio €380 €10,56 €1.713,00
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.833,00

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het duurzame hiervan is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met onze zoekmachine vergelijk je rap en zonder problemen aanbieders van groene stroom in de buurt. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Rijs”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Rijs:

 1. Clean Energy
 2. Greenchoice
 3. NLE

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk huis in Rijs waar stroom wordt gebruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, verschilt per situatie.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw energie tijdens deze daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Houdt dit in gedachten: het is niet altijd gemakkelijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan de vrieskist of WIFI. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: kies voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet eenvoudig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Rijs? Dan kun je kiezen voor flexibele of vaststaande prijzen. Wat is nu precies het verschil? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven tijdens het contract niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Rijs is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en leveringsvoorwaarden veranderen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing is doorgaan lastig te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw actuele energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Mogelijkerwijs kan jij je actuele energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas stunten met verrassende welkomst vergoedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €272

 1. Trek na wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Selecteer de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De toekomstige energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het kersverse contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Rijs zonnepanelen laten plaatsen? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit heet salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Linde.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet meteen de meest goedkope energieleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Noemenswaardig: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies een overstapmoment. Tip: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Rijs


Ontdek de goedkoopste energie in Rijs

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of is er sprake van verhuizing en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Kies nu direct de goedkoopste stroom in Rijs (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Behulpzame service
Scherpe aanbieding

logo essent

Essent

Levert panelen
Betalen in termijnen
Goede welkomstkorting

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Simpele voorwaarden
Interessante kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Aangename service
Goede welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Nette klantenservice
Mooie aanbieding

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Eenvoudig afsluiten
Fikse welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

100% groen
Nette klantenservice
Flinke welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Verbruik aanpassen
Hoge welkomstkorting

logo engie

Engie

100% duurzaam
Direct overstappen
Goede welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Online verbruik inzien
Flinke aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Vaste & variabele prijzen
Hoge welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Eenvoudig afsluiten
Goede aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Rijs

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om onze woningen op te warmen, voor heet water uit de kraan en om het fornuis te gebruiken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Rijs? Met behulp van onze gas-vergelijker zoek jij nu de aantrekkelijkste maatschappij. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk de laagste gasprijzen uit de regio (De Friese Meren). Een aantrekkelijke gasmaatschappij kunnen vinden? Start vandaag nog met besparen! Dit is niet moeilijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Tijdens die twee weken kun je nog van het contract af. Stap over binnen een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Born.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw woning in de gemeente De Friese Meren.