Energie vergelijken Linde Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €283


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Linde? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk maar aan aanbieders van stroom zoals bijv. DELTA en Huismerk Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Linde? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Vervolgens kies je de ideale looptijd van de overeenkomst (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens check je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere energieaanbieder check je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare welkomstbonus. Alles weten over contracten en tarieven? Op deze pagina tref je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Linde.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar meteen €190

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Check op deze pagina alle details.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als loyale klant krijg je een hogere korting. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Sterker nog: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan kortdurende prijsafspraken. Wil je een goedkoop energiecontract in Linde? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van NLE.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Bonus Premie/maand Totaal
1 jaar NLE €210 €17,50 €1.566,80
3 jaar NLE €260 €7,22 €1.686,80
5 jaar NLE €0 €0 €1.806,80

Bij contracten van 2 of 3 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Windmolens, zonnecellen en water. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom een hoger tarief heeft. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van deze website vergelijk je razendsnel en soepel de populaire groene stroom leveranciers. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Linde”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek naar groene energie uit NL.

Populaire groene energie in Linde:

 1. Allure Energie
 2. HVC
 3. Qurrent

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk gebouw in Linde die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) een een prijs voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je het leeuwendeel van de energie in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Houdt dit in gedachten: het is een hele uitdaging om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de winst is minimaal. Daarom ons advies: het enkeltarief voldoet prima! De energierekening verlagen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Lees online nu alles over de aanbieder Clean Energy.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Linde? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. Rondom Linde zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en contractuele verplichtingen wisselen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet content met jullie aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen + overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders van energie en gas bieden namelijk reusachtige welkomstacties. Kan ik vandaag al overstappen? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overgaan?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €269

 1. Controleer wat de einddatum van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Filter de beste en lucratiefste stroomleverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Je toekomstige aanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Het aankomende contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Linde zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Drenthe. Iedere 12 maanden ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit heet salderen. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Garnwerd.

 1. Maak een begroting van het verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit een getal in de min? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je checkt eenvoudig de meest aantrekkelijke stroom maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Advies: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Hint: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Linde


Zo vind je de goedkoopste energie in Linde

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of staat er een verhuizing op stapel en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Ontdek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Linde (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Drenthe)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Bekijk de zoekresultaten en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Vriendelijke service
Verleidelijke acties

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Sympatieke service
Fikse welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Duidelijke voorwaarden
Aantrekkelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Persoonlijke service
Flinke welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Online verbruik inzien
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

Windtegoed
Vriendelijke service
Verleidelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Goede service
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Variabele stroomprijzen
Hoge welkomstkorting

logo engie

Engie

Helemaal groen
Goede service
Flinke welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Diverse prijsafspraken
Scherpe aanbieding

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Persoonlijk advies
Aantrekkelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Contract wijzigen
Mooie aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Linde

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de energienota. Gas gebruiken we om onze woningen op te warmen, om te douchen en om het fornuis te gebruiken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Linde? Met behulp van onze gas-vergelijker tref jij gelijk de meest voordelige gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je actuele gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul jouw postcode en verbruik per jaar in, en vergelijk de laagste gasprijzen voor jouw situatie (De Wolden). Een interessante maatschappij kunnen vinden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In dat tijdvak mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Start nu ook met Energie vergelijken Vries.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente De Wolden.