Energie vergelijken Born Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €269


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en vlug energieprijzen vergelijken in Born? De keuze is vandaag de dag erg groot. Je hebt vast gehoord van aanbieders van stroom zoals Anode Energie of Huismerk Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Born? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Voer een postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Daarna selecteer je de looptijd van het energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend vergelijk je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke verstrekker vergelijk je de prijs per jaar en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Wil je aanvullende informatie? Hier tref je rijke informatie over gas, stroom en licht in Born.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot €192

Een laag tarief voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Dat wil toch iedereen? Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gelijk voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Als je kiest voor een lange periode zijn de voordelen nog veel groter. Of juist niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan kortstondige contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Born? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Budget Energie .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Premie Korting/maand Overzicht
1 jaar Budget Energie €240 €20 €1.521,95
3 jaar Budget Energie €250 €6,94 €1.641,95
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.761,95

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom een hoger tarief heeft. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met de vergelijker vergelijk je gauw en probleemloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Born”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Born:

 1. Clean Energy
 2. Leon Zeewolde
 3. Vrijopnaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Ieder adres in Born waar stroom wordt gebruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (later op de avond, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief voor jullie resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je het grootste gedeelte van de stroom tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het vraagt nogal wat planning om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Voorbeelden zijn de vrieskist of WIFI. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief voldoet prima! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer. Bekijk alles over de maatschappij Clean Energy.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Born? Maak dan eerst een keuze uit flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Born is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas tijdens het contract wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Doorgaans kun jij je actuele energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energiemaatschappijen geven jouw immense welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Let dan zeker op de opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Eerder opzeggen kan wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €275

 1. Achterhaal wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste energie-aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De nieuwe aanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Born zonnepanelen op jullie huis? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Limburg. Aan het einde van het jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Vries.

 1. Maak een begroting van het verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je checkt meteen de voordeligste aanbieder voor jou. Let op: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Suggestie: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Born


Overstappen naar de goedkoopste energie in Born

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Selecteer nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Born (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef de locatie van de woning door (Limburg)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Vaste & variabele prijzen
Hoge welkomstbonus

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Variabele gasprijzen
Aantrekkelijke acties

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Variabele stroomprijzen
Mooie welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Tussentijds aanpassen
Hoge welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Tussentijds aanpassen
Sublieme kortingen

logo current

Qurrent

Groene stroom
Tussentijds aanpassen
Mooie welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Snel af te sluiten
Scherpe welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Termijnbedrag wijzigen
Scherpe aanbieding

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Variabele gasprijzen
Flinke welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Eenvoudig afsluiten
Interessante acties

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Gemakkelijk oversluiten
Mooie welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
1 jarig contract
Mooie welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Born

Ons gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Born? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vergelijk je meteen de meest goedkope leverancier. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jouw locatie en het geschatte jaarverbruik in, en check de gunstigste gas-prijzen voor jouw woning (Sittard-Geleen). Een betaalbare maatschappij aangetroffen? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen dit stadium mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Maassluis.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Sittard-Geleen.