Energie vergelijken Rijsenhout Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €247


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en vlug energieprijzen vergelijken in Rijsenhout? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan erkende stroomleveranciers zoals Energieflex en HVC. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Rijsenhout? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw individuele situatie. Hoe doe ik dit? Heel eenvoudig! Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (gas plus stroom) en selecteer de gewenste meter (enkele- of dubbele meter). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je het gewenste energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Daarna ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per leverancier vergelijk je de kosten op jaarbasis en de optionele korting. Wil je aanvullende informatie? Op onze website vind je praktische info over gas, stroom en licht in Rijsenhout.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar vandaag nog €222

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Dat laat jij toch niet liggen? Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract slim voor een langere periode vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan ontvang je een leuke korting. Ja toch? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nee, het wordt nog mooier: langdurige overeenkomsten kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortlopend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Rijsenhout? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Green Choice .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Premie Korting/maand Overzicht
1 jaar Green Choice €220 €18,33 €1.593,10
3 jaar Green Choice €400 €11,11 €1.713,10
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.833,10

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Via onze tool vergelijk je snel & probleemloos alle groene-stroom maatschappijen. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Rijsenhout”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom van een windturbine of zonnepanelen. Of ga voor enkel groene stroom uit Nederland.

Veel gekozen groene energie in Rijsenhout:

 1. Vandebron
 2. Leon Zeewolde
 3. Powerpeers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk huis in Rijsenhout met een energieaansluiting is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is precies het verschil? Bij een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van de energie tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Houdt dit in gedachten: het valt soms tegen om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Neem nou computers en keukenapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Onze tip is: een enkeltarief is duidelijker. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Oxxio.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Rijsenhout? De twee contractsoorten zijn flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Rijsenhout is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en contractuele verplichtingen schommelen. Dit gebeurd meermaals per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen is niet gemakkelijk te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Betaal je teveel voor stroom en gas? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen en daarna overstappen. Overstappen loont. Maatschappijen stunten met hoge welkomstkortingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 30 dagen. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €138

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Sorteer de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De volgende aanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het aankomende contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Rijsenhout zonnepanelen op jouw woning? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Na een periode van een jaar compenseren ze je hiervoor. Dit principe is ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Linne.

 1. Maak een begroting van het verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je bekijkt eenvoudig de goedkoopste energieaanbieder voor jouw woning en verbruik. Noemenswaardig: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Advies: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Rijsenhout


Overstappen naar de goedkoopste energie in Rijsenhout

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu direct de goedkoopste stroom in Rijsenhout (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Holland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Nette klantenservice
Mooie welkomstbonus

logo essent

Essent

Slim besparen
Online account
Fikse welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Eenvoudig afsluiten
Hoge welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Meerdere contracten
Hoge welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Variabele stroomprijzen
Prominente acties

logo current

Qurrent

Windtegoed
Betalen in termijnen
Scherpe welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Flexibele stroomprijs
Goede welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
1 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstkorting

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Variabele gasprijzen
Flinke welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Eenvoudig afsluiten
Flinke welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Hulp bij overstappen
Fikse welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Verschillende contracten
Interessante acties


Prijzen gas vergelijken in Rijsenhout

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening die op de mat valt. Wat voor functie heeft gas? Wel, om het in huis warm te maken, om te douchen en om eten te bereiden. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Rijsenhout? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan bekijk jij gemakkelijk de meest goedkope leverancier. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de goedkoopste gasprijzen in jouw woonplaats (Haarlemmermeer). Een voordelige gasmaatschappij achterhaald? Start vandaag nog met besparen! Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In deze periode kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Bornerbroek.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en stap online over in de gemeente Haarlemmermeer.