Energie vergelijken Rinsumageast Start met vergelijken en krijg kortingen tot wel €280


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en vlug energieprijzen vergelijken in Rinsumageast? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan aanbieders van stroom als Energiedirect.nl of Fenor. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Rinsumageast? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Hoe doe ik dit? Het stelt maar weinig voor. Vul je locatie in, schat jouw verbruik (stroom en gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens zie je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke energieaanbieder vind je de kosten op jaarbasis en de optionele korting voor nieuwe klanten. Is het nieuw voor jou? Via deze website tref je bruikbare info over stroom, gas en licht in Rinsumageast.

Alle maatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel online overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar eenvoudig €186

Bespaar direct op jouw stroom & gas Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract gewoon aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan is de kortingsactie nog gunstiger. Of juist niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: contracten voor meerdere jaren hebben hogere prijzen i.v.m. een kortlopend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Rinsumageast? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Zie ook het onderstaande voorbeeld van Vattenfall .

Een voorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Vattenfall €110 €9,17 €1.593,30
3 jaar Vattenfall €120 €3,33 €1.713,30
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.833,30

Bij een lang contract zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg duur is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met deze pagina vergelijk je snel & zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Rinsumageast”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek naar groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Rinsumageast:

 1. Vandebron
 2. MAIN Energie
 3. Vattenfall

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van Rinsumageast die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is precies het verschil? Met zo’n enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) een een prijs voor daluren (’s avonds en ’s nachts, in de weekenden en met bijv. kerst). Welk tarief het meest geschikt is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij meer dan 50% van de energie op daluur momenten? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Maar let op: het valt soms tegen om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Daarom ons advies: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk direct de aanbieder Qwint.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Rinsumageast? Maak dan eerst een keuze uit variabele of vaste tarieven. Maar wat zijn de verschillen? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In en rondom Rinsumageast zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en leveringsvoorwaarden schommelen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijsontwikkeling is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en snel overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers werken met huizenhoge welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik oversluiten?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €227

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Spot de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Je nieuwgekozen maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Rinsumageast zonnepanelen op je adres actief? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Lisse.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit een getal in de min? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je treft eenvoudig de meest aantrekkelijke stroomaanbieder voor jouw situatie. Suggestie: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies de datum van overstappen. Suggestie: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Rinsumageast


Profiteer van de goedkoopste energie in Rinsumageast

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of staat er een verhuizing op stapel en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Vind nu direct de goedkoopste stroom in Rinsumageast (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Direct overstappen
Goede welkomstbonus

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Eenvoudig afsluiten
Concurrerende kortingen

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Overstaphulp
Hoge welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Verbruik advies
Mooie welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Flexibele stroomprijs
Scherpe aanbiedingen

logo current

Qurrent

Windtegoed
Direct overstappen
Goede aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Duidelijke voorwaarden
Scherpe welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Persoonlijk advies
Prominente acties

logo engie

Engie

Helemaal groen
1 jaar vast of variabel
Goede aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Verschillende contracten
Mooie aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Eenvoudig afsluiten
Hoge welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Maandelijks bijstellen
Hoge welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Rinsumageast

Het verbruikte gas neemt een groot deel in van de energierekening die op de mat valt. Het gas wordt doorgaans gebruikt om het in huis warm te maken, voor een lekker warm bad en voor sommige keukenapparatuur. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Rinsumageast? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vergelijk je probleemloos de meest betaalbare aanbieder. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en bekijk de goedkoopste gasprijzen voor jouw woning (Dantumadiel). Een goedkope gas leverancier aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Boschoord.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Dantumadiel.