Energie vergelijken Rogat Vergelijk energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €232


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Rogat? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan erkende stroomleveranciers zoals bijv. E.ON of Oxxio. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Rogat? Vergelijk energieprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Het is een fluitje van een cent. Geef je postcode en huisnummer door, kies het geschatte verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de gewenste meter (dubbel of enkel). Daarna kies je de ideale looptijd van jouw energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Aansluitend vergelijk je binnen een paar seconden de goedkoopste energieaanbieder. Per maatschappij ontdek je de jaarlijkse kosten en de eventuele. welkomstpremie. Is het onbekend voor jou? Op onze website ontdek je alle info over stroom, gas en licht in Rogat.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel overstappen van aanbieder

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €216

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan is de kortingsactie nog gunstiger. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Sterker nog: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Rogat? Selecteer dan een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Engie .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Bonus/maand Totaal
1 jaar Engie €190 €15,83 €1.593,70
3 jaar Engie €200 €5,56 €1.713,70
5 jaar Engie €0 €0 €1.833,70

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je snel & zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Rogat”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Erkende leveranciers van groene stroom in Rogat:

 1. E.ON
 2. MAIN Energie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Ieder adres in Rogat waar stroom verbruikt wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is precies het verschil? Bij deze enkele meters betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij een dubbele meter zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (laat in de avond, in de weekenden en met feestdagen). Welke optie voor jou het voordeligst is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik je het leeuwendeel van de energie tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het is een hele uitdaging om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En het levert niet veel op. Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. Geld besparen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Bekijk direct de aanbieder Westland Infra.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Rogat? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Rogat zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas gedurende jouw contractperiode schommelen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energiemaatschappijen hanteren gigantische welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voortijdig switchen kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €235

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Kies de beste en voordeligste stroomaanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie nieuwgekozen maatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het nieuwe contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Rogat zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Drenthe. Elke 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Loenersloot.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit een getal in de min? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je checkt meteen de meest voordelige leverancier die past bij jouw situatie. Noemenswaardig: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Belangrijk: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Rogat


Stap over naar de goedkoopste energie in Rogat

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of een nieuwe woning gekocht en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Vind nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Rogat (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Drenthe)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de zoekresultaten en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Maandelijks bijstellen
Goede aanbieding

logo essent

Essent

Slim besparen
Gemakkelijk oversluiten
Fikse welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Snel oversluiten
Interessante acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
2 jarig contract
Sublieme acties

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Aangename service
Flinke aanbiedingen

logo current

Qurrent

NL windenergie
Sympatieke service
Fikse aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Nette service
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Snel oversluiten
Flinke aanbiedingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
2 jaar vast of variabel
Aantrekkelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Verbruik advies
Mooie aanbieding

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Snel af te sluiten
Mooie welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Duidelijke voorwaarden
Goede welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Rogat

Het gas (M3 verbruik) vormt voor een groot deel de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt verbruikt voor de verwarming van het huis, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Rogat? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je vandaag nog de meest voordelige leverancier. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en achterhaal de gunstigste gas-prijzen voor jouw woning (Meppel). Een voordelige gas leverancier achterhaald? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen deze 2 weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Boxmeer.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Meppel.