Energie vergelijken Rohel Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar wel €249


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Rohel? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan stroomaanbieders zoals Clean Energy en MAIN Energie. En het aanbod groeit. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Rohel? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw thuis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Vul jouw postcode + huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter dat jij hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Daarna selecteer je jouw ideale looptijd van de overeenkomst (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierna vergelijk je direct de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere energieaanbieder vind je de energiekosten per jaar en de optionele korting voor nieuwe klanten. Advies nodig? Op deze pagina tref je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Rohel.

Alle leveranciers

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Bespaar op je energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €196

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een voordeliger energiecontract.Dat wil toch iedereen? Pak deze kans en stap over.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Als je kiest voor een lange periode reken je af tegen nog scherpere tarieven. Ja toch? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Sterker nog: energiecontracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. kortdurende prijsafspraken. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Rohel? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Delta .

Een voorbeeld ter illustratie (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Delta €210 €17,50 €1.593,80
3 jaar Delta €220 €6,11 €1.713,80
5 jaar Delta €0 €0 €1.833,80

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Je hoort regelmatig dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Op basis van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je snel & zonder problemen aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Rohel”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Rohel:

 1. Eneco
 2. Energieflex
 3. Powerpeers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in Rohel die energie verbruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (laat in de avond, in het weekend en nationale feestdagen). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je relatief veel van de stroom in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Vergeet niet: het is best lastig om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij RENDO Netwerken.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Rohel? Dan heb je de keuze tussen vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Rohel zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en leveringsvoorwaarden veranderen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in Januari en in Juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is moeilijk in te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet blij met jouw actuele energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieleveranciers hanteren doorgaans gigantische welkomstpremies. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €228

 1. Trek na wat de looptijd van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Filter de beste en scherpste stroomleverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De nieuwe energieaanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. Het aankomende contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Rohel zonnepanelen laten plaatsen? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Elke 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. Dit noemen we salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Loerbeek.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt in een oogopslag de meest goedkope leverancier voor jouw situatie. Aanwijzing: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Noemenswaardig: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Rohel


Overstappen naar de goedkoopste energie in Rohel

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Selecteer nu meteen de goedkoopste stroom in Rohel (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Dit is vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Variabele gasprijzen
Concurrerende kortingen

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Betalen in termijnen
Goede aanbieding

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Flexibele of vaste prijs
Scherpe aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
2 jarig contract
Hoge aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
3 jarig contract
Mooie aanbieding

logo current

Qurrent

Windtegoed
Hulp bij overstappen
Fikse aanbieding

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Nette klantenservice
Scherpe aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Gemakkelijk oversluiten
Goede welkomstcadeaus

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Snel af te sluiten
Goede aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Verbruik advies
Mooie welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Tussentijds aanpassen
Scherpe welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Direct overstappen
Scherpe welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Rohel

Het gas (M3 verbruik) neemt een groot deel in van de factuur van de energiemaatschappij. Gas gebruiken we voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Rohel? Door de gas-vergelijker tool in te vullen zoek jij in luttele seconden de voordeligste gas aanbieder. Via de vergelijker staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en achterhaal aantrekkelijke gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (De Friese Meren). Een passende leverancier achterhaald? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Tijdens die twee weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Start nu ook met Energie vergelijken Braamt.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw woning in de gemeente De Friese Meren.