Energie vergelijken Brandwijk Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €253


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en gauw energieprijzen vergelijken in Brandwijk? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan stroommaatschappijen zoals Vrijopnaam of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Brandwijk? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (gas plus stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (een dubbele of enkele meter). Aansluitend selecteer je de looptijd van de overeenkomst (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en selecteer je een vast of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Aansluitend check je ogenblikkelijk de goedkoopste energie. Van elke aanbieder vergelijk je de jaarlijkse kosten en de beschikbare korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze pagina vind je praktische info over stroom, gas en licht in Brandwijk.

Alle aanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gelijk oversluiten

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Bespaar op je energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €206

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract gewoon afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Ja toch? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Let nu goed op: contracten voor meerdere jaren zijn gepeperder dan een beperkte contractperiode. Zoek je een goedkoop energiecontract in Brandwijk? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Qurrent .

Een voorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Premie Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Qurrent €120 €10 €1.522,85
3 jaar Qurrent €110 €3,06 €1.642,85
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.762,85

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom erg duur is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Via onze tool vergelijk je rap en zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Brandwijk”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar in eigen land opgewekte groene energie.

Voorbeelden van groene energie in Brandwijk:

 1. DELTA
 2. Fenor
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Brandwijk waar stroom verbruikt wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters is er 1 tarief voor alle stroom. Heb je een dubbele meter, dan kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een tarief voor de daluren (later op de avond, in de weekenden en met feestdagen). Welke type tarief de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je relatief veel van jouw energie in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Maar let op: het vergt heel wat om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Voorbeelden zijn koelapparatuur en routers. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Daarom ons advies: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Vattenfall.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Brandwijk? Dan kun je kiezen voor vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving Brandwijk zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en contractuele verplichtingen wisselen. Dit gebeurd meermaals per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Doorgaans kun jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en dan overstappen. Overstappen loont. Aanbieders geven jouw daverende welkomstbonussen. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik veranderen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €162

 1. Ga na wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Kies de beste en lucratiefste stroomleverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De volgende maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De vernieuwde prijsafspraak wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Brandwijk zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Zuid-Holland. Is er een contractjaar verstreken, dan ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit heet salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Waardhuizen.

 1. Maak een begroting van het verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je checkt direct de meest aantrekkelijke energiemaatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Let op: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Selecteer een overstapdatum. Cruciaal: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Brandwijk


Zo vind je de goedkoopste energie in Brandwijk

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of staat er een verhuizing op stapel en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Check nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Brandwijk (en gas). Overstappen na de energievergelijking kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Zuid-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
1 jarig contract
Concurrerende acties

logo essent

Essent

Levert ketels
Nette service
Flinke aanbieding

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Snel af te sluiten
Interessante acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Flexibele of vaste prijs
Hoge welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Snel oversluiten
Scherpe welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groene energie
Goede klantenservice
Goede welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Goede medewerkers
Flinke welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Tussentijds aanpassen
Concurrerende kortingen

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Snel oversluiten
Prominente kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Meerdere contracten
Concurrerende kortingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Inzicht in je verbruik
Aantrekkelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Behulpzame service
Mooie aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Brandwijk

Jullie gasverbruik heeft een groot aandeel in de energienota. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om onze woningen op te warmen, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Brandwijk? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan check je binnen mum van tijd de meest voordelige gas aanbieder. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jullie adresgegevens in en verbruik per jaar in, en ontdek de laagste gastarieven in jouw woonplaats (Molenwaard). Een geschikte leverancier aangetroffen? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Tijdens die twee weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Mariënvelde.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en stap online over in de gemeente Molenwaard.