Energie vergelijken Roosendaal Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Roosendaal? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Bekende namen zijn stroomaanbieders zoals Energieflex of Qurrent. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Roosendaal? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw situatie. Hoe dat werkt? Het is simpel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat jouw verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna bepaal je de looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Daarna tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere verstrekker vergelijk je de prijs per jaar en de hoogte van de welkomstbonus. Direct meer informatie lezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je rijke informatie over gas, stroom en licht in Roosendaal.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gelijk oversluiten

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Minder betalen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot wel €181

Een laag tarief voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als loyale klant krijg je een hogere korting. Is dit waar? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Het tegendeel is waar: contracten voor meerdere jaren zijn gepeperder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Roosendaal? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Essent .

Rekenvoorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Termijn Leverancier Premie Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Essent €240 €20 €1.593,95
3 jaar Essent €250 €6,94 €1.713,95
5 jaar Essent €0 €0 €1.833,95

Bij langlopende contracten ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grootste voordeel is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vlot en zonder problemen alle groene-stroom maatschappijen. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Roosendaal”. Je kunt ook filteren op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Populaire groene energie in Roosendaal:

 1. De Vastelastenbond
 2. HVC
 3. NLE

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk gebouw in Roosendaal met een energieaansluiting heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en nationale feestdagen). Welk tarief de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik jij meer dan 50% van de stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het is een hele klus om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk aan de vrieskist of WIFI. En wil je meer doen in de daluren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: selecteer het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarbij ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk alles over de maatschappij Allure Energie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Roosendaal? Het aanbod bestaat uit variabele of vaste tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Roosendaal zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en andere afspraken aangepast worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, in Januari en in Juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling is moeilijk in te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet content met jullie aanbieder van gas en licht? Vind je jouw energierekening te hoog? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen en overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Leveranciers hanteren aantrekkelijke welkomstbonussen. Wanneer kan ik de overstap maken? En hoe doe ik dat? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voortijdig switchen kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €232

 1. Trek na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Selecteer de beste en scherpste stroomleverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie aanstaande aanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Dit fonkelnieuwe contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Roosendaal zonnepanelen voor jezelf aangekocht? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Brabant. Iedere 12 maanden zul je hier een compensatie voor krijgen. De benaming hiervoor is salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Bekijk eens het volgende stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Longerhouw.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je treft nu de meest goedkope energieaanbieder voor jouw woning en verbruik. Tip: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Aanwijzing: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Roosendaal


Stap over naar de goedkoopste energie in Roosendaal

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Roosendaal (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Noord-Brabant)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Charmante service
Fikse welkomstbonus

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Snel af te sluiten
Flinke welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Flexibele stroomprijs
Aantrekkelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Online account
Scherpe aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
3 jarig contract
Scherpe welkomstkorting

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Goede klantenservice
Goede welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Charmante service
Verleidelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Online verbruik inzien
Hoge aanbieding

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Persoonlijke service
Interessante acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Sympatieke service
Scherpe aanbieding

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Meerdere contracten
Scherpe aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Nette klantenservice
Goede aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Roosendaal

Gasverbruik bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Gas gebruiken we om het in huis warm te maken, om te douchen en om het fornuis te gebruiken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Roosendaal? Met behulp van onze gas-vergelijker check je direct de meest betaalbare leverancier. Via de vergelijker kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief acties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en vind de laagste gastarieven in jouw woonplaats (Roosendaal). Een goedkope gas leverancier aangetroffen? Stap dan direct online over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen dit stadium kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en pak die welkomstbonus! Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Brantgum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Roosendaal.