Energie vergelijken Brantgum Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €273


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Brantgum? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Hierbij kun je denken aan stroomleveranciers zoals Vandebron en NLE. En het aanbod groeit. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Brantgum? Vergelijk de prijzen voor jouw thuis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is een fluitje van een cent. Vul je locatie in, begroot jouw totale verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (dit is een dubbele of enkele meter). Hierop volgend bepaal je de looptijd van de verbintenis (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens check je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke organisatie vind je de energiekosten per jaar en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Is het nieuw voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je alle info over stroom, gas en licht in Brantgum.

Alle organisaties

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Overstappen is zo gepiept

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €241

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Pak deze kans en stap over.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract slim voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft zijn de voordelen nog veel groter. Is dit waar? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil je een goedkoop energiecontract in Brantgum? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. We hebben een berekening gemaakt van Green Choice .

Een voorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Green Choice €130 €10,83 €1.522,90
3 jaar Green Choice €120 €3,33 €1.642,90
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.762,90

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg kostbaar is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met de vergelijker vergelijk je snel & probleemloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Brantgum”. Daarnaast kun je sorteren op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor in eigen land opgewekte groene energie.

Populaire groene energie in Brantgum:

 1. Eneco
 2. MAIN Energie
 3. Pure Energie

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Ieder adres in Brantgum met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in de weekenden en met feestdagen). Welke optie voor jou het beste is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer jij een belangrijk deel van jouw energie rond de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het valt soms tegen om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Voorbeelden zijn koelapparatuur en routers. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. En je wint hooguit een paar tientjes. Ons advies: kies voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer. Bekijk direct de aanbieder Oxxio.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Brantgum? Maak dan eerst een keuze uit vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat zijn de verschillen? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. Rondom Brantgum zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en leveringsvoorwaarden fluctueren. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing is lastig te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Ben je ontevreden over jouw leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Wellicht kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen + overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders kunnen een aanbod doen met verrassende welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Hou dan rekening met de opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €212

 1. Ga na wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Selecteer de beste en scherpste stroomleverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jullie aanstaande maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het nieuwe contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Brantgum zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar krijg je hier een vergoeding voor. De benaming hiervoor is salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Waarland.

 1. Schat het netto verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt meteen de voordeligste aanbieder die past bij jouw situatie. Suggestie: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Interessant: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Brantgum


Ontdek de goedkoopste energie in Brantgum

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of een nieuwe woning gekocht en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Zoek nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Brantgum (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Variabele stroomprijzen
Goede welkomstpremie

logo essent

Essent

Levert panelen
Hulp bij overstappen
Scherpe welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Inzicht in je verbruik
Scherpe welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Vaste prijs stroom
Prominente kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Variabele gasprijzen
Prominente kortingen

logo current

Qurrent

Windtegoed
Goede klantenservice
Mooie aanbieding

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
1 jaar vast of variabel
Hoge welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Vaste prijs stroom
Flinke welkomstkorting

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Duidelijke voorwaarden
Mooie aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Overstaphulp
Prominente acties

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Overstaphulp
Hoge welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Simpele voorwaarden
Goede welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Brantgum

Jullie gasverbruik heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om ons huis te verwarmen, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Brantgum? Door de gas-vergelijker tool in te vullen tref jij in luttele seconden de voordeligste gas aanbieder. Op die pagina zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Voer je postcode + huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en ontdek de laagste gasprijzen voor jouw woning (Dongeradeel). Een aantrekkelijke gasmaatschappij kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen deze 2 weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Marijenkampen.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Dongeradeel.