Energie vergelijken Longerhouw Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar tot €274


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en razendsnel energieprijzen vergelijken in Longerhouw? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Toonaangevende partijen zijn stroom maatschappijen als Clean Energy en Huismerk Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Longerhouw? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw individuele situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Daarna selecteer je jouw ideale looptijd van de verbintenis (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of direct opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna vind je regelrecht de goedkoopste energieaanbieder. Van elke aanbieder vind je de kosten per 12 maanden en de eventuele. welkomstbonus. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op energieaanbiedingvergelijken.nl ontdek je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Longerhouw.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Voordeel op de energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar meteen €209

Een lage gas- en stroomrekening De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Als je kiest voor een lange periode ontvang je een leuke korting. Of juist niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nu moet je opletten: langetermijncontracten zijn duurder dan een beperkte contractperiode. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Longerhouw? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. We hebben een berekening gemaakt van Delta .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Premie Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Delta €250 €20,83 €1.567,75
3 jaar Delta €130 €3,61 €1.687,75
5 jaar Delta €0 €0 €1.807,75

Bij contracten van 2 of 3 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk dan aan wind, water en zon. De belangrijkste eigenschap dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. En dat draagt bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Gelukkig is dit vaak niet zo. Via onze tool vergelijk je razendsnel en gemakkelijk groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Longerhouw”. Daarnaast kun je sorteren op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of filter op enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Longerhouw:

 1. Eneco
 2. Leon Zeewolde
 3. NLE

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk gebouw in Longerhouw waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (later op de avond, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik je het leeuwendeel van de energie in de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Neem dit in acht: het is best lastig om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Check alle details over Oxxio.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Longerhouw? Maak dan eerst een keuze uit vaststaande en flexibele prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan fluctueren de tarieven niet, zolang het contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan heb je daar geen profijt van. In de omgeving Longerhouw is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kunnen de energieprijzen en leveringsvoorwaarden fluctueren. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. Deze prijsaanpassing is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Leveranciers bieden vaak serieuze welkomstkortingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Let dan zeker op de opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €213

 1. Controleer wanneer jij mag overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Spot de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Je nieuwgekozen energiemaatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Longerhouw zonnepanelen op jouw woning? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit heet salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Geeuwenbrug.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit getal negatief? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je checkt meteen de meest goedkope maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Interessant: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Hint: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Longerhouw


Overstappen naar de goedkoopste energie in Longerhouw

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Vind nu snel de goedkoopste stroom in Longerhouw (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Dit is vast of variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Verbruik aanpassen
Goede welkomstbonus

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Duidelijke voorwaarden
Fikse welkomstpremie

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Persoonlijk advies
Fikse welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Maandelijks bijstellen
Prominente acties

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Eenvoudig afsluiten
Aanzienlijke acties

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Flexibele stroomprijs
Scherpe aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Inzicht in je verbruik
Goede aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Simpele voorwaarden
Hoge welkomstbonus

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Snel overstappen
Goede aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Variabele gasprijzen
Interessante kortingen

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Goede medewerkers
Mooie welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Snel oversluiten
Mooie welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Longerhouw

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de maandelijkse energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om ons huis te verwarmen, voor warm water en om het fornuis te gebruiken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Longerhouw? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan bekijk jij moeiteloos de voordeligste aanbieder. Via onze tool doorzoek je de gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jullie adresgegevens in en een begroting van het gasverbruik, en vergelijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw woning (Súdwest-Fryslân). Een goedkope organisatie kunnen vinden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Waarland.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.