Energie vergelijken Rotsterhaule Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar wel €281


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Rotsterhaule? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Ongetwijfeld ken je wel aanbieders van stroom zoals bijv. Vandebron en Oxxio. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Rotsterhaule? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is simpel. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik (stroom plus gas) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierna zie je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van elke leverancier vind je wat je per jaar kwijt bent en de hoogte van de welkomstbonus. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze pagina blader je door rijke informatie over gas, stroom en licht in Rotsterhaule.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gelijk oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €217

Een laag tarief voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract gewoon voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als je lang kant blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: contracten voor meerdere jaren zijn prijziger dan een kortlopend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Rotsterhaule? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Engie .

Een voorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Korting Premie/maand 12 maanden
1 jaar Engie €150 €12,50 €1.594,25
3 jaar Engie €310 €8,61 €1.714,25
5 jaar Engie €0 €0 €1.834,25

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Veel mensen denken dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via deze website vergelijk je gauw en vloeiend groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Rotsterhaule”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of filter op alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Rotsterhaule:

 1. DELTA
 2. Energieflex
 3. Oxxio

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Iedere bewoner van Rotsterhaule met een energieaansluiting kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Bij de dubbele meters kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een prijs voor piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, voor 7 uur ’s ochtends en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van de energie in de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Echter, let goed op: het vergt heel wat om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Neem nou de koeling en de standby-standen. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de winst is minimaal. Onze tip is: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer. Ga aan de slag met energie van E.ON.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Rotsterhaule? Dan heb je de keuze tussen een variabel en vast tarief. Maar wat zijn de verschillen? En welk type tarief past bij mij? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan fluctueren de prijzen tijdens het contract niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaan de prijzen omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats Rotsterhaule zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en andere afspraken opnieuw bepaald worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in Januari en in Juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw huidige energie aanbieder? Betaal je teveel voor stroom en gas? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Maatschappijen bieden vaak sensationele welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €199

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Spot de beste en lucratiefste stroomleverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jouw nieuwe energiemaatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het aankomende contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Rotsterhaule zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Elke 12 maanden ontvang je een vereffening. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Loozen.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet direct de meest voordelige energieleverancier die past bij jouw situatie. Advies: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Cruciaal: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Rotsterhaule


Zo vind je de goedkoopste energie in Rotsterhaule

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Zoek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Rotsterhaule (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Online account
Flinke welkomstbonus

logo essent

Essent

Levert ketels
Betalen in termijnen
Mooie welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Verbruik aanpassen
Fikse aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Vaste prijs stroom
Mooie aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Verbruik advies
Goede aanbieding

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Maandelijks bijstellen
Aanzienlijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
1 jaar vast of variabel
Goede welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Betalen in termijnen
Hoge welkomstpremie

logo engie

Engie

97% tevredenheid
1 jarig contract
Hoge aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Online verbruik inzien
Aantrekkelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Persoonlijk advies
Aanzienlijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Goede medewerkers
Mooie aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Rotsterhaule

Gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming van het huis, om te douchen en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Rotsterhaule? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je binnen no-time de meest betaalbare maatschappij. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief acties en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en achterhaal de goedkoopste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (De Friese Meren). Een interessante maatschappij gezien? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit vergt verder geen kennis. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen dit stadium kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Breskens.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente De Friese Meren.