Energie vergelijken Luinjeberd Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en gauw energieprijzen vergelijken in Luinjeberd? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan aanbieders van stroom zoals bijv. Energieflex en Innova Energie. En het aanbod groeit. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Luinjeberd? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is simpel. Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Daarna bepaal je de looptijd van jouw contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijks opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierna zie je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van elke energieaanbieder vind je de prijs per jaar en de optionele welkomstbonus. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze pagina lees je praktische info over gas, stroom en licht in Luinjeberd.

Alle aanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot wel €243

Een lage gas- en stroomrekening Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat wil toch iedereen? Hieronder vind je alle uitleg.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract gelijk voor een aantal jaar vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan krijg je een hogere korting. Is dat zo? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: energiecontracten met een lange looptijd zijn duurder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Luinjeberd? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Essent .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Bonus/maand Totaal
1 jaar Essent €250 €20,83 €1.568,50
3 jaar Essent €280 €7,78 €1.688,50
5 jaar Essent €0 €0 €1.808,50

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Voorbeeld zijn zon en wind. De belangrijkste eigenschap dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Gelukkig is dit vaak niet zo. Middels onze zoekmachine vergelijk je gauw en soepel leveranciers van groene stroom in jouw regio. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Luinjeberd”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Luinjeberd:

 1. E.ON
 2. MAIN Energie
 3. Oxxio

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke inwoner van Luinjeberd die energie verbruikt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (in de nacht, in het weekend en met bijv. kerst). Welke type tarief het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik jij een belangrijk deel van de energie op daluur tijden?Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het is niet altijd gemakkelijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan de vrieskist of WIFI. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de winst is minimaal. Daarom ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Bezuinigen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Overigens ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk direct de aanbieder Cogas.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Luinjeberd? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaan de prijzen omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. Rondom Luinjeberd zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en contractuele verplichtingen aangepast worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De ontwikkelingen van de prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas bieden je prachtige welkomstbonussen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik wisselen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €140

 1. Trek na wat de looptijd van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw gegevens.
 3. Sorteer de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jouw toekomstige leverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Luinjeberd zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Gennep.

 1. Bereken je verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt ogenblikkelijk de meest aantrekkelijke energieleverancier voor jouw woning en verbruik. Tip: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Hint: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Luinjeberd


Ontdek de goedkoopste energie in Luinjeberd

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of staat er een verhuizing op stapel en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Selecteer nu probleemloos de goedkoopste stroom in Luinjeberd (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Variabele stroomprijzen
Flinke welkomstpremie

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Snel af te sluiten
Verleidelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Snel oversluiten
Fikse welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Vriendelijke service
Mooie welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Gemakkelijk oversluiten
Hoge welkomstpremie

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Goede service
Verleidelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Flexibele stroomprijs
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Snel oversluiten
Mooie aanbieding

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Diverse prijsafspraken
Mooie aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Persoonlijke service
Goede aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Verschillende contracten
Mooie welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Meerdere contracten
Scherpe welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Luinjeberd

Gasverbruik vormt voor een groot deel de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, natuurlijk voor de verwarming, om water op te warmen en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Luinjeberd? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij razendsnel de goedkoopste leverancier. Met behulp van deze site staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Voer jullie adresgegevens in en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de gunstigste gas-prijzen in jouw woonplaats (Heerenveen). Een passende gasmaatschappij ontdekt? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen deze 2 weken kun je nog van het contract af. Stap nu over in een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Wapse.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en regel de overstap online in de gemeente Heerenveen.