Energie vergelijken Ruinerwold Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar maar liefst €231


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Ruinerwold? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk aan stroommaatschappijen als DELTA en Innova Energie. En het aanbod groeit. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Ruinerwold? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas en stroom) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna kies je de looptijd van het energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je het gewenste energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Daarna vind je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van iedere aanbieder check je de kosten op jaarbasis en de beschikbare welkomstkorting. Direct meer informatie lezen? Op deze pagina tref je alle info over stroom, gas en licht in Ruinerwold.

Alle aanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Minder betalen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot wel €210

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract gelijk voor een langere periode vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Als je kiest voor een lange periode kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Mee eens? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Let nu goed op: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Ruinerwold? Selecteer dan een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Engie .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Korting Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Engie €250 €20,83 €1.594,75
3 jaar Engie €410 €11,39 €1.714,75
5 jaar Engie €0 €0 €1.834,75

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grote positieve aspect is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom een hoger tarief heeft. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je vluchtig en soepel de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Ruinerwold”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of ga voor groene energie uit NL.

Populaire groene energie in Ruinerwold:

 1. DELTA
 2. Fenor
 3. Qwint

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Ruinerwold waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is precies het verschil? Bij deze enkele meters heb je te maken met 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een tarief voor de piekuren (overdag) en een goedkoper tarief in daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw energie op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Goed om te weten: het is soms best moeilijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Voorbeelden zijn de vrieskist of WIFI. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Ons advies: ga voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk alles over de maatschappij Innova Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Ruinerwold? Het aanbod bestaat uit vaststaande en flexibele prijzen. Wat is nu precies het verschil? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Ruinerwold is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas gedurende jouw contractperiode worden herberekend. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. Deze prijsaanpassing is moeilijk in te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Mogelijkerwijs kan jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energiemaatschappijen werken met fantastische welkomstbonussen. Per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik oversluiten?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Eerder opzeggen kan wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €224

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Filter de beste en voordeligste leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De aankomende energieleverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Het aankomende contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Ruinerwold zonnepanelen tot je beschikking? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Drenthe. Elke 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit principe is ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Lunteren.

 1. Schat het netto verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt ogenblikkelijk de aantrekkelijkste energieaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Doorslaggevend: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Selecteer een overstapdatum. Suggestie: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Ruinerwold


Overstappen naar de goedkoopste energie in Ruinerwold

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Ontdek nu makkelijk de goedkoopste stroom in Ruinerwold (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Drenthe)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Gemakkelijk oversluiten
Goede aanbieding

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Behulpzame service
Concurrerende acties

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Aangename service
Flinke welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Verschillende contracten
Hoge welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Simpele voorwaarden
Mooie welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groene stroom
Persoonlijk advies
Flinke aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Verbruik advies
Fikse aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Verbruik aanpassen
Aantrekkelijke acties

logo engie

Engie

100% duurzaam
Persoonlijke service
Aantrekkelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Diverse prijsafspraken
Hoge welkomstbonus

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Diverse prijsafspraken
Mooie aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Diverse prijsafspraken
Hoge aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Ruinerwold

Het verbruik van gas bepaalt deels de energierekening die op de mat valt. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming van het huis, om water op te warmen en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Ruinerwold? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan bekijk jij probleemloos de meest voordelige leverancier. Op deze website kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer je postcode + huisnummer en verbruik per jaar in, en vind de laagste gasprijzen uit de regio (De Wolden). Een passende gasmaatschappij aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder regelt dit. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap over binnen een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Broekhuizen.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente De Wolden.