Energie vergelijken Buinerveen Vergelijk energiemaatschappijen en krijg een korting tot €293


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Buinerveen? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Gerespecteerde organisaties zijn leveranciers van stroom als bijvoorbeeld Vrijopnaam of Oxxio. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Buinerveen? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend kies je de looptijd van het energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierop volgend vind je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Per leverancier tref je wat je per jaar kwijt bent en de eventuele. welkomstbonus. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op onze website lees je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Buinerveen.

Alle aanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Voordeel op de energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot €178

Een laag tarief voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Binnen enkele minuten geregeld. Pak deze kans en stap over.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan ontvang je een leuke korting. Of toch niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Je zult het niet verwachten: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortstondige contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Buinerveen? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Energiedirect.nl .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Energiedirect.nl €190 €15,83 €1.524,70
3 jaar Energiedirect.nl €160 €4,44 €1.644,70
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.764,70

Bij langlopende contracten betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De gedachte is dat groene stroom erg kostbaar is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met behulp van onze zoekmachine vergelijk je vlot en vloeiend aanbieders van groene stroom in de buurt. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Buinerveen”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of ga voor slechts groene stroom met NL oorsprong.

Voorbeelden van groene energie in Buinerveen:

 1. Budget Energie
 2. HVC
 3. Powerpeers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Buinerveen die energie verbruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Heb je een dubbele meter, dan kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een lager tarief in de daluren (’s avonds en ’s nachts, in de weekenden en met feestdagen). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik jij een belangrijk deel van jouw energie op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het vergt heel wat om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Voorbeelden zijn de koelkast of vriezer. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Daarom ons advies: selecteer het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij NLE.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Buinerveen? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Wat is nu precies het verschil? Voor welk prijstype moet ik kiezen? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet, zolang het contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Buinerveen zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en de voorwaarden fluctueren. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de energienota aan de hoge kant? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen en dan overstappen. Overstappen loont. Aanbieders van energie en gas werken met reusachtige welkomstbonussen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Hoe gaat dat in z’n werkt? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Eerder opzeggen kan wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €277

 1. Pluis uit of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Sorteer de beste en lucratiefste energie-leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie nieuwgekozen energieleverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Buinerveen zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Iedere 12 maanden wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Wedde.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je checkt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier voor jouw woning en verbruik. Goed om te weten: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Advies: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Buinerveen


Ontdek de goedkoopste energie in Buinerveen

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Vind nu probleemloos de goedkoopste stroom in Buinerveen (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Drenthe)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Bekijk de zoekresultaten en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Tussentijds aanpassen
Hoge welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Levert panelen
Verbruik advies
Interessante kortingen

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Flexibele gasprijs
Aanzienlijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Goede klantenservice
Scherpe welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Inzicht in je verbruik
Mooie welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groene stroom
Betalen in termijnen
Aantrekkelijke acties

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Persoonlijke service
Hoge aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Goede medewerkers
Hoge welkomstbonus

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Online verbruik inzien
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Charmante service
Goede welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Maandelijks bijstellen
Fikse aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Persoonlijk advies
Mooie welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Buinerveen

Het gas (M3 verbruik) heeft een groot aandeel in de maandelijkse energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming van het huis, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Buinerveen? Door de gas-vergelijker tool in te vullen tref jij direct de goedkoopste gasmaatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jouw locatie en het geschatte jaarverbruik in, en check de goedkoopste gasprijzen uit de regio (Borger-Odoorn). Een geschikte gas leverancier ontdekt? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In die dagen kun je nog van het contract af. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Meterik.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en start met besparen in de gemeente Borger-Odoorn.