Energie vergelijken Maassluis Vergelijk de energieaanbieders en bespaar tot €263


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Maassluis? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Hierbij kun je denken aan stroomaanbieders zoals DELTA of MAIN Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Maassluis? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is een fluitje van een cent. Voer een postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Daarna selecteer je de looptijd van jouw contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Daarna ontdek je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere leverancier zie je de kosten op jaarbasis en de aantrekkelijke korting voor nieuwe klanten. Alles weten over contracten en tarieven? Op deze pagina tref je alle details over gas, stroom en licht in Maassluis.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €267

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Wanneer je langere tijd klant wordt reken je af tegen nog scherpere tarieven. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten zijn duurder dan een kortlopend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Maassluis? Selecteer dan een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Vattenfall .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Korting/maand Totaal
1 jaar Vattenfall €180 €15,00 €1.569,65
3 jaar Vattenfall €190 €5,28 €1.689,65
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.809,65

Bij langlopende contracten betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grote positieve aspect is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom een hoger tarief heeft. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je gauw en eenvoudig aanbieders van groene stroom in de buurt. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Maassluis”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Veel gekozen groene energie in Maassluis:

 1. Clean Energy
 2. MAIN Energie
 3. Vattenfall

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Iedere bewoner van Maassluis waar stroom verbruikt wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is precies het verschil? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (later op de avond, tijdens weekenden en reguliere feestdagen). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, verschilt per situatie.

Gebruik jij meer dan 50% van de energie tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Echter, let goed op: het valt soms tegen om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk aan de koeling en de standby-standen. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Onze tip is: selecteer het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Vattenfall.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Maassluis? Maak dan eerst een keuze uit een vast of variabel tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En welk type tarief past bij mij? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Maassluis zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en de voorwaarden opnieuw bepaald worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijs en tarief-ontwikkelingen is moeilijk in te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet te spreken over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je jouw energierekening te hoog? Wellicht kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. Overstappen loont. Energiemaatschappijen bieden vaak speciale welkomstkortingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 1 maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €223

 1. Bekijk hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en voordeligste stroomaanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie nieuwe leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe verbintenis zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Maassluis zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Zuid-Holland. Elke 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Gorinchem.

 1. Maak een begroting van het verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit getal negatief? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was dit een negatief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je bekijkt direct de meest aantrekkelijke energieaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Hint: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Selecteer een overstapdatum. Let op: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Maassluis


Profiteer van de goedkoopste energie in Maassluis

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Kies nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Maassluis (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is erg eenvoudig:

1. Vul je adresgegevens in (Zuid-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Tussentijds aanpassen
Flinke welkomstkorting

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
1 jaar vast of variabel
Prominente acties

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Snel overstappen
Scherpe welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Verbruik advies
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Variabele gasprijzen
Goede welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
2 jarig contract
Fikse welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Betalen in termijnen
Goede aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Behulpzame service
Flinke aanbiedingen

logo engie

Engie

ENGIE app
Direct overstappen
Concurrerende acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
1 jaar vast of variabel
Hoge aanbieding

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Variabele stroomprijzen
Flinke aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Goede klantenservice
Sublieme kortingen


Prijzen gas vergelijken in Maassluis

Jullie gasverbruik bepaalt deels de energienota. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en om het fornuis te gebruiken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Maassluis? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij binnen een paar seconden de meest betaalbare maatschappij. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, met cashback-acties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul jouw postcode en het geschatte jaarverbruik in, en achterhaal aantrekkelijke gastarieven uit de regio (Maassluis). Een passende gas leverancier kunnen vinden? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In die dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Weert.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en start met besparen in de gemeente Maassluis.