Energie vergelijken Santpoort Start met vergelijken en bespaar wel €232


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Santpoort? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Erkende organisaties zijn stroomaanbieders zoals bijv. E.ON of Oxxio. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Santpoort? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Hierna selecteer je jouw ideale looptijd van de overeenkomst (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijkse opzegbare energie) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierop volgend vind je direct de goedkoopste energie. Van elke leverancier check je de kosten op jaarbasis en de geldende cashback-korting. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze website blader je door uitvoerige details over stroom, gas en licht in Santpoort.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €273

Een laag tarief voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract meteen voor een langere periode vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Als je kiest voor een lange periode reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of toch niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten zijn prijziger dan een beperkte contractperiode. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Santpoort? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van EnergieFlex .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Korting/maand Totaal
1 jaar EnergieFlex €180 €15,00 €1.595,90
3 jaar EnergieFlex €320 €8,89 €1.715,90
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.835,90

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk dan aan wind, water en zon. Het voornaamste punt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom een hoger tarief heeft. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Via deze website vergelijk je razendsnel en probleemloos alle groene-stroom maatschappijen. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Santpoort”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of filter op alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Santpoort:

 1. Budget Energie
 2. Engie
 3. Qurrent

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Ieder adres in Santpoort die energie verbruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is precies het verschil? Heb je een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter zijn er twee tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welke type tarief het goedkoopste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik je relatief veel van jouw energie op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Neem dit in acht: het is niet altijd gemakkelijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Onder andere de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Allure Energie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Santpoort? Het aanbod bestaat uit vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Santpoort zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kunnen de energieprijzen en de voorwaarden veranderen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak in het voorjaar en najaar. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijsontwikkeling is doorgaan lastig te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Maatschappijen geven namelijk speciale welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €201

 1. Ga na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Kies de beste en scherpste stroomleverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De volgende maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. De nieuwe overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Santpoort zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Per jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. We spreken dan over salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Maastricht.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Kies bij stroom je netto energieverbruik. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt direct de aantrekkelijkste leverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Tip: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Suggestie: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Santpoort


Ontdek de goedkoopste energie in Santpoort

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Vind nu meteen de goedkoopste stroom in Santpoort (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je adresgegevens in (Noord-Holland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Vaste prijs gas
Concurrerende kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Inzicht in je verbruik
Goede welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Duidelijke voorwaarden
Scherpe aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Persoonlijk advies
Goede welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
2 jarig contract
Mooie aanbieding

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Maandelijks bijstellen
Mooie welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Gemakkelijk oversluiten
Flinke welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Flexibele stroomprijs
Flinke aanbiedingen

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Nette service
Hoge welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Snel overstappen
Flinke welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Direct overstappen
Flinke aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
1 jarig contract
Scherpe welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Santpoort

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de energienota. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om ons huis te verwarmen, om te douchen en om eten te bereiden. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Santpoort? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan check je binnen een paar seconden de voordeligste leverancier. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vind de gunstigste gas-prijzen uit de regio (Velsen). Een aantrekkelijke maatschappij achterhaald? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Start nu ook met Energie vergelijken Bunde.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Velsen.