Energie vergelijken Maastricht Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €255


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Maastricht? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Gerespecteerde organisaties zijn stroommaatschappijen zoals Clean Energy of Huismerk Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Maastricht? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Hierna selecteer je de looptijd van jouw energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je het gewenste energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Daarna zie je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van iedere organisatie check je de kosten per 12 maanden en de beschikbare welkomstkorting. Zoek je wat handig naslagwerk? Hier lees je rijke informatie over stroom, gas en licht in Maastricht.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gelijk oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar direct €207

Een lage gas- en stroomrekening Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Bekijk direct meer informatie

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Als je kiest voor een lange periode kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Mee eens? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Sterker nog: contracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil je een goedkoop energiecontract in Maastricht? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Essent .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Korting Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Essent €190 €15,83 €1.569,70
3 jaar Essent €200 €5,56 €1.689,70
5 jaar Essent €0 €0 €1.809,70

Bij contracten van 2 of 3 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk dan aan wind, water en zon. Het grote positieve aspect is dat er geen uitstoot van CO2 is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Veel mensen denken dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dat is vaak niet het geval. Via deze website vergelijk je vluchtig en eenvoudig groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Maastricht”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie opgewekt door wind of de zon. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Maastricht:

 1. Budget Energie
 2. Huismerk Energie
 3. Powerpeers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk gebouw in Maastricht waar stroom verbruikt wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Bij een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (laat in de avond, voor 7 uur ’s ochtends en met bijv. kerst). Welke van deze opties de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je het leeuwendeel van de energie in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Maar let op: het is een hele uitdaging om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Onder andere computers en keukenapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En je wint hooguit een paar tientjes. Daarom ons advies: ga voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk direct de aanbieder Oxxio.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Maastricht? Dan is er de opties voor vaststaande en flexibele prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Maastricht zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en contractuele verplichtingen aangepast worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijsontwikkeling is lastig te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieaanbieders geven namelijk prachtige welkomstbonussen. Kan ik vandaag al overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voortijdig switchen kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De hoogte van de boete loopt op tot €170

 1. Pluis uit wat de looptijd van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Kies de beste en scherpste energie-leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie aanstaande energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. De aankomende overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Maastricht zonnepanelen tot je beschikking? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Limburg. Na een periode van een jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit principe is ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Gorredijk.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Dit kan een negatief getal zijn. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de meest betaalbare energieleverancier die past bij jouw situatie. Noemenswaardig: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Advies: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Maastricht


Profiteer van de goedkoopste energie in Maastricht

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Ontdek nu snel de goedkoopste stroom in Maastricht (en gas). Overstappen na de energievergelijking gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Limburg)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Hulp bij overstappen
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Nette service
Scherpe welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
1 jarig contract
Goede aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Duidelijke voorwaarden
Mooie aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
3 jaar vast of variabel
Mooie welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Verbruik aanpassen
Hoge aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Écht groen
3 jarig contract
Mooie aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Goede klantenservice
Concurrerende acties

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Flexibele stroomprijs
Concurrerende kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Goede klantenservice
Flinke welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Goede service
Scherpe welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Vaste prijs stroom
Fikse welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Maastricht

Ons gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening die op de mat valt. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming van het huis, voor het verwarmen van water en koken op een fornuis. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Maastricht? Door onze gas-vergelijker te gebruiken bekijk jij vandaag nog de aantrekkelijkste maatschappij. Via de vergelijker doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Geef je postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en bekijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw woning (Maastricht). Een betaalbare leverancier aangetroffen? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit stelt maar weinig voor. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder regelt dit. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Tijdens die twee weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap nu over in een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Weesp.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Maastricht.