Energie vergelijken Macharen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €289


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Macharen? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk aan leveranciers van stroom als bijvoorbeeld DELTA en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Macharen? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Geef je postcode en huisnummer door, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en geef aan welke meter je hebt (dubbel of enkel). Daarna maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierop volgend zie je ogenblikkelijk de goedkoopste energie. Per verstrekker zie je de kosten per 12 maanden en de geldende welkomstpremie. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze pagina ontdek je rijke informatie over stroom, gas en licht in Macharen.

Alle organisaties

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €242

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan is de kortingsactie nog gunstiger. Mee eens? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nu moet je opletten: contracten voor meerdere jaren zijn duurder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Direct een goedkoop energiecontract in Macharen? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Oxxio .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Oxxio €200 €16,67 €1.569,75
3 jaar Oxxio €210 €5,83 €1.689,75
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.809,75

Naarmate de contractperiode toeneemt daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk aan water, wind en zon. Het grote positieve aspect is dat er geen CO2 vrijkomt. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Via deze website vergelijk je vlot en gemakkelijk leveranciers van groene stroom in jouw regio. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Macharen”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Populaire groene energie in Macharen:

 1. Vandebron
 2. Engie
 3. NLE

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Macharen met een energieaansluiting heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een prijs voor piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (’s avonds en ’s nachts, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief voor jullie het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het is soms best moeilijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk aan de vrieskist of WIFI. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de winst is minimaal. Onze aanbeveling: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Check alle details over Powerpeers.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Macharen? Maak dan eerst een keuze uit een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan profiteer je hier niet van. Rondom Macharen zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven gedurende jouw contractperiode opnieuw bepaald worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen zijn niet met zekerheid te zeggen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Dan kun je mogelijk je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. Overstappen loont. Maatschappijen hanteren doorgaans serieuze welkomstkortingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €271

 1. Controleer wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Kies de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De nieuwgekozen energiemaatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Macharen zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Brabant. Elke 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit principe is ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Gorssel.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt ogenblikkelijk de meest voordelige energieleverancier voor jou. Cruciaal: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Interessant: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Macharen


Stap over naar de goedkoopste energie in Macharen

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Check nu snel de goedkoopste stroom in Macharen (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Brabant)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
1 jarig contract
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

Levert ketels
Tussentijds aanpassen
Goede welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Charmante service
Scherpe aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Eenvoudig afsluiten
Goede welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Snel oversluiten
Aantrekkelijke acties

logo current

Qurrent

NL windenergie
Sympatieke service
Goede welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Eenvoudig afsluiten
Fikse welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Vaste prijs gas
Sublieme acties

logo engie

Engie

Ook laadpalen
1 jarig contract
Flinke welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Vriendelijke service
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
2 jaar vast of variabel
Hoge welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Vaste prijs gas
Goede welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Macharen

Gasverbruik bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Gas gebruiken we om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Macharen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan zoek jij eenvoudig de voordeligste gasleverancier. Met behulp van deze site kun je alle gasprijzen bekijken, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en het m3-gasverbruik per jaar in, en achterhaal de laagste gastarieven voor jouw situatie (Oss). Een goedkope gas leverancier aangetroffen? Stap dan direct online over. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Wehe-den Hoorn.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw woning in de gemeente Oss.