Energie vergelijken Sas van Gent Vergelijk de energieaanbieders en krijg een korting tot €284


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Sas van Gent? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Vertrouwde namen zijn stroommaatschappijen als Engie en MAIN Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Sas van Gent? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de gewenste meter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierop volgend kies je de looptijd van jouw contract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energie. Per energieaanbieder vind je wat je per jaar kwijt bent en de geldende cashback-korting. Wil je aanvullende informatie? Via deze pagina lees je praktische info over gas, stroom en licht in Sas van Gent.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gelijk oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Bespaar op je energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €251

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat laat jij toch niet liggen? Check op deze pagina alle details.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract gewoon ondertekenen voor een langdurige periode. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan krijg je een hogere korting. Of toch niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Het tegendeel is waar: lange verbintenissen hebben hogere prijzen i.v.m. kortlopende contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Sas van Gent? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. We hebben een berekening gemaakt van Delta.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Korting Korting/maand Totaal
1 jaar Delta €200 €16,67 €1.596,00
3 jaar Delta €340 €9,44 €1.716,00
5 jaar Delta €0 €0 €1.836,00

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal jij een voordeliger tarief. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Veel mensen denken dat groene stroom erg duur is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Op basis van deze website vergelijk je supersnel en moeiteloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Sas van Gent”. Je kunt ook filteren op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Sas van Gent:

 1. Eneco
 2. Huismerk Energie
 3. Pure Energie

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Sas van Gent met toegang tot energie beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een tarief voor de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, tijdens weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van jouw stroom in de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het vergt heel wat om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Voorbeelden zijn koelapparatuur en routers. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Daarom ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Lees online nu alles over de aanbieder Budget Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Sas van Gent? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. Rondom Sas van Gent is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en andere afspraken schommelen. Dit gebeurd meermaals per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Dan kun je mogelijk jouw huidige energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieleveranciers kunnen een aanbod doen met aantrekkelijke welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik wisselen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Eerder opzeggen kan wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €229

 1. Trek na wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken aangepast op jouw woning.
 3. Filter de beste en goedkoopste leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jouw toekomstige maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het nieuwe contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Sas van Gent zonnepanelen op jullie huis? In dat geval wek jij zelf al energie op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Zeeland. Is er een contractjaar verstreken, dan ontvang je daarvoor een vergoeding. We spreken dan over salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Made.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je checkt in een oogopslag de goedkoopste stroomaanbieder die past bij jouw situatie. Belangrijk: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Aanwijzing: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Sas van Gent


Vind de goedkoopste energie in Sas van Gent

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of is er sprake van verhuizing en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Vind nu direct de goedkoopste stroom in Sas van Gent (en gas). Overstappen na de energievergelijking kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef de locatie van de woning door (Zeeland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Maandelijks bijstellen
Aanzienlijke acties

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Charmante service
Concurrerende kortingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Duidelijke voorwaarden
Concurrerende acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Online account
Hoge welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Hulp bij overstappen
Sublieme acties

logo current

Qurrent

Slimme meter
Verschillende contracten
Hoge aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Direct overstappen
Goede aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Vaste & variabele prijzen
Verleidelijke kortingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Overstapservice
Hoge welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
3 jaar vast of variabel
Aanzienlijke acties

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Inzicht in je verbruik
Sublieme acties

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Flexibele of vaste prijs
Flinke welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Sas van Gent

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming van het huis, voor warm water en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Sas van Gent? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je eenvoudig de goedkoopste maatschappij. Via de vergelijker zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en check de meest voordelige gas-tarieven uit de regio (Terneuzen). Een goedkope gasmaatschappij ontdekt? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit vergt verder geen kennis. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In deze periode kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Bunnik.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en regel de overstap online in de gemeente Terneuzen.