Energie vergelijken Schagen Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €291


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Schagen? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk maar aan stroomaanbieders als De Vastelastenbond of HVC. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Schagen? Vergelijk energieprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom plus gas) en selecteer de gewenste meter (dubbel of enkel). Hierop volgend kies je de ideale looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of een flexibel maandcontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend check je binnen een paar seconden de goedkoopste energie. Van iedere leverancier check je de kosten per 12 maanden en de beschikbare welkomstbonus. Direct meer informatie lezen? Via deze website vind je alle details over gas, stroom en licht in Schagen.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar eenvoudig €177

Een lage gas- en stroomrekening Op kosten voor energie besparen. Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract slim aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Wanneer je langere tijd klant wordt krijg je een hogere korting. Ja toch? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Sterker nog: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Schagen? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Essent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Premie Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Essent €230 €19,17 €1.596,15
3 jaar Essent €370 €10,28 €1.716,15
5 jaar Essent €0 €0 €1.836,15

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met deze pagina vergelijk je gauw en zonder problemen de verschillende aanbieders van groene stroom. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Schagen”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Erkende leveranciers van groene stroom in Schagen:

 1. Anode Energie
 2. Huismerk Energie
 3. Pure Energie

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Schagen met een energieaansluiting heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou het meest geschikt is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik je relatief veel van de stroom in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het is niet altijd gemakkelijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Voorbeelden zijn computers en keukenapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En het levert niet veel op. Onze tip is: ga voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Check alle details over DELTA.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Schagen? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat zijn de verschillen? En wat past bij mijn situatie? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven tijdens het contract niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Schagen is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en de voorwaarden veranderen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak in het voorjaar en najaar. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Dan kun je mogelijk je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieleveranciers bieden namelijk speciale welkomstacties. Per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik al switchen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voortijdig switchen kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €187

 1. Pluis uit of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Kies de beste en goedkoopste stroomleverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De nieuwe aanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het nieuwe contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Schagen zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Noord-Holland. Aan het einde van het jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Malden.

 1. Schat het netto verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit getal negatief? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de voordeligste stroomaanbieder voor jouw woning en verbruik. Goed om te weten: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Belangrijk: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Schagen


Zo vind je de goedkoopste energie in Schagen

Betaal jij teveel voor de stroom? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Kies nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Schagen (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef de locatie van de woning door (Noord-Holland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Snel oversluiten
Scherpe aanbiedingen

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Vaste prijs stroom
Hoge welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Verbruik aanpassen
Concurrerende acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Persoonlijke service
Hoge aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Verbruik advies
Flinke welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groene energie
Persoonlijk advies
Hoge aanbieding

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Sympatieke service
Hoge welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Goede klantenservice
Goede welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Goede klantenservice
Mooie welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Snel overstappen
Interessante acties

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Maandelijks bijstellen
Goede aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Snel af te sluiten
Verleidelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Schagen

Het verbruik van gas bepaalt deels de energierekening. Gas wordt verbruikt om ons huis te verwarmen, voor heet water uit de kraan en om te koken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Schagen? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan zoek jij binnen een paar seconden de voordeligste aanbieder. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul jouw postcode en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk de laagste gastarieven in jouw woonplaats (Schagen). Een voordelige gasmaatschappij gezien? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit stelt maar weinig voor. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In deze periode kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Buren.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en regel de overstap online in de gemeente Schagen.