Energie vergelijken Schalkhaar Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €228


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en haastig energieprijzen vergelijken in Schalkhaar? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk aan stroomaanbieders als bijvoorbeeld Engie en NLE. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Schalkhaar? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw persoonlijke situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Heel eenvoudig! Voer een postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de gewenste meter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierop volgend selecteer je de looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per organisatie zie je de jaarlijkse kosten en de hoogte van de cashback-korting. Alles weten over contracten en tarieven? Op deze pagina vind je alle info over gas, stroom en licht in Schalkhaar.

Alle organisaties

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar direct €243

Een lage gas- en stroomrekening Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Wanneer je langere tijd klant wordt is de kortingsactie nog gunstiger. Of toch niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortlopend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Schalkhaar? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Oxxio .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Korting Bonus/maand Totaal
1 jaar Oxxio €110 €9,17 €1.596,30
3 jaar Oxxio €400 €11,11 €1.716,30
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.836,30

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via de vergelijker vergelijk je supersnel en soepel alle groene-stroom maatschappijen. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Schalkhaar”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom van een windturbine of zonnepanelen. Of filter op enkel groene stroom uit Nederland.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Schalkhaar:

 1. Allure Energie
 2. Greenchoice
 3. Oxxio

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke woning in Schalkhaar die energie verbruikt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een apart tarief voor daluren (laat in de avond, vroeg in de ochtend en met feestdagen). Welk tarief resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik jij meer dan 50% van de stroom in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het valt soms tegen om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En het levert niet veel op. Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Energiedirect.nl.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Schalkhaar? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Maar wat zijn de verschillen? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaan de prijzen omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Schalkhaar is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven gedurende jouw contractperiode worden herberekend. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in eind Juli en in begin Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijsontwikkeling is niet gemakkelijk te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw leverancier van energie en gas? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieaanbieders hebben gewoonlijk aantrekkelijke welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik al switchen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €230

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Kies de beste en aantrekkelijkste energie-leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Je nieuwe leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Schalkhaar zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Overijssel. Na afloop van elk jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit principe is ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Mantgum.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet meteen de meest aantrekkelijke stroomleverancier voor jouw woning en verbruik. Hint: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Tip: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Schalkhaar


Profiteer van de goedkoopste energie in Schalkhaar

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Check nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Schalkhaar (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie doe je met de volgende stappen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Overijssel)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Online account
Verleidelijke acties

logo essent

Essent

Jaren actief
Overstaphulp
Goede welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Goede klantenservice
Goede welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Overstapservice
Flinke welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
1 jarig contract
Hoge welkomstkorting

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
2 jarig contract
Mooie welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

100% groen
Variabele gasprijzen
Flinke aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Flexibele stroomprijs
Aantrekkelijke acties

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Flexibele gasprijs
Sublieme kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Variabele gasprijzen
Mooie welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Variabele gasprijzen
Fikse welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Nette klantenservice
Mooie aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Schalkhaar

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de energierekening die op de mat valt. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming van het huis, om water op te warmen en om te koken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Schalkhaar? Door de gas-vergelijker tool in te vullen tref jij binnen no-time de meest goedkope aanbieder. Met behulp van deze site bekijk je de huidige gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Vul jouw postcode en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de laagste gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Deventer). Een geschikte leverancier gevonden? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 2 weken kun je nog van het contract af. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Burgh-Haamstede.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Deventer.