Energie vergelijken Mantgum Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €245


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Mantgum? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk hierbij aan stroom maatschappijen zoals bijv. E.ON of Vattenfall. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Mantgum? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Heel eenvoudig! Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Verder maak je een keuze voor de looptijd van de overeenkomst (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Aansluitend tref je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van elke maatschappij vind je de energiekosten per jaar en de geldende welkomstbonus. Precies weten hoe het allemaal werkt? Via deze pagina lees je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Mantgum.

Alle maatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel online overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar vandaag nog €213

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Ook voor jou interessant? Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract meteen aangaan voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Wanneer je langere tijd klant wordt zijn de voordelen nog veel groter. Mee eens? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Sterker nog: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan een kortdurend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Mantgum? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Budget Energie .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Premie Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Budget Energie €120 €10 €1.570,10
3 jaar Budget Energie €280 €7,78 €1.690,10
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.810,10

Bij contracten van 2 of 3 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg kostbaar is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met behulp van deze website vergelijk je supersnel en soepel leveranciers van groene stroom in jouw regio. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Mantgum”. Daarnaast kun je sorteren op stroom opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Mantgum:

 1. Vandebron
 2. Energieflex
 3. NLE

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk gebouw in Mantgum waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We hebben het hier over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een goedkoper tarief in daluren (laat in de avond, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij een belangrijk deel van de energie op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het is een hele klus om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Onder andere de vrieskist of WIFI. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de winst is minimaal. Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer. Bekijk direct de aanbieder Liander.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Mantgum? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet, zolang het contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Mantgum zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en contractuele verplichtingen schommelen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De wisseling van prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht je bestaande energiecontract opzeggen en snel overstappen. Overstappen loont. Aanbieders van energie en gas hanteren doorgaans verrassende welkomstbonussen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik al switchen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Hou dan rekening met de opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €287

 1. Controleer wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw situatie.
 3. Kies de beste en aantrekkelijkste energie-aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jullie nieuwe aanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Mantgum zonnepanelen op je adres actief? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit principe is ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Grafhorst.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt meteen de goedkoopste stroomleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Goed om te weten: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Tip: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Mantgum


Overstappen naar de goedkoopste energie in Mantgum

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Vind nu razendsnel de goedkoopste stroom in Mantgum (en gas). Overstappen na de energievergelijking kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Snel overstappen
Mooie welkomstbonus

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Nette service
Aantrekkelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Inzicht in je verbruik
Fikse welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Variabele stroomprijzen
Fikse welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Vaste prijs gas
Prominente acties

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
2 jaar vast of variabel
Concurrerende acties

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Flexibele gasprijs
Goede aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Betalen in termijnen
Mooie aanbieding

logo engie

Engie

100% duurzaam
Duidelijke voorwaarden
Flinke aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Vaste prijs stroom
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Hulp bij overstappen
Flinke welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Verschillende contracten
Concurrerende acties


Prijzen gas vergelijken in Mantgum

Het verbruikte gas vormt voor een groot deel de maandelijkse energierekening. Gas wordt verbruikt voor de verwarming van het huis, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Mantgum? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan check je binnen no-time de voordeligste gasmaatschappij. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Geef je postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vergelijk de laagste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Littenseradiel). Een aantrekkelijke maatschappij gezien? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken kun je nog van het contract af. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Start nu ook met Energie vergelijken Welsum.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Littenseradiel.