Energie vergelijken Schardam Start met vergelijken en krijg kortingen tot wel €225


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Schardam? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk aan erkende stroomleveranciers als Energieflex en HVC. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Schardam? Vergelijk energieprijzen voor jouw woning. Hoe doe ik dit? Het is bijzonder eenvoudig. Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom plus gas) en kies het type meter (enkele- of dubbele meter). Aansluitend kies je de ideale looptijd van jouw energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens zie je ogenblikkelijk de goedkoopste energie. Van elke leverancier tref je de prijs per jaar en de beschikbare cashback-korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze website lees je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Schardam.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gemakkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

De energierekening omlaag

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot wel €243

Minder betalen voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Pak deze kans en stap over.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als je lang kant blijft zijn de voordelen nog veel groter. Is dit waar? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Het tegendeel is waar: lange verbintenissen hebben hogere prijzen i.v.m. een kortdurend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Schardam? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. We hebben een berekening gemaakt van EnergieFlex.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Contract Leverancier Korting Premie/maand Jaarlijks
1 jaar EnergieFlex €140 €11,67 €1.596,45
3 jaar EnergieFlex €110 €3,06 €1.716,45
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.836,45

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal jij een voordeliger tarief. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De gedachte is dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Op basis van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je razendsnel en soepel de verschillende aanbieders van groene stroom. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Schardam”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door wind of de zon. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Schardam:

 1. Vandebron
 2. Fenor
 3. NLE

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Iedere bewoner van Schardam waar energie geleverd wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We onderscheiden de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een tarief voor de daluren (in de nacht, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van de energie rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Neem dit in acht: het vraagt nogal wat planning om energie met name in de daluren te gebruiken. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk maar aan de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Essent.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Schardam? Maak dan eerst een keuze uit flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat zijn de verschillen? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Dalen de tarieven tussentijds? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Schardam is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kunnen de energieprijzen en andere afspraken aangepast worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, doorgaans in de periode Juli en Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en dan overstappen. Overstappen loont. Energieaanbieders kunnen een aanbod doen met prachtige welkomstaanbiedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke fases moet ik dan doorlopen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Eerder opzeggen kan wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €245

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw gegevens.
 3. Filter de beste en voordeligste stroomleverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jouw toekomstige aanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Schardam zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Noord-Holland. Elke 12 maanden compenseren ze je hiervoor. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Margraten.

 1. Schat het netto verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft direct de voordeligste stroomleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Noemenswaardig: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Cruciaal: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Schardam


Zo vind je de goedkoopste energie in Schardam

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Bekijk nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Schardam (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Holland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Behulpzame service
Mooie welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Jaren actief
1 jarig contract
Mooie aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Flexibele stroomprijs
Scherpe welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Variabele gasprijzen
Aantrekkelijke acties

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Flexibele of vaste prijs
Scherpe welkomstpremie

logo current

Qurrent

Windtegoed
Aangename service
Verleidelijke acties

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Nette service
Hoge welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Variabele gasprijzen
Mooie welkomstbonus

logo engie

Engie

100% duurzaam
Verbruik advies
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Nette service
Fikse welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Vaste prijs gas
Verleidelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Overstapservice
Goede aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Schardam

Jullie gasverbruik neemt een groot deel in van de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt verbruikt voor de verwarming van het huis, voor warm water en koken op een fornuis. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Schardam? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vind je probleemloos de voordeligste maatschappij. Op deze website bekijk je de huidige gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en vergelijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Zeevang). Een betaalbare aanbieder ontdekt? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In dat tijdvak kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Burum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en stap online over in de gemeente Zeevang.