Energie vergelijken Burum Vergelijk de energieaanbieders en ontvang een voordeel tot €271


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Burum? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan erkende stroomaanbieders zoals UnitedConsumers of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Burum? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw woning. Hoe dat werkt? Eigenlijk is het kinderspel. Geef je postcode en huisnummer door, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom en gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dit is een dubbele of enkele meter). Daarna selecteer je jouw ideale looptijd van de overeenkomst (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna ontdek je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van iedere energieaanbieder check je de kosten op jaarbasis en de hoogte van de welkomstpremie. Hulp nodig bij kiezen? Via deze website vind je alle details over gas, stroom en licht in Burum.

Alle aanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel overstappen van aanbieder

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Voordeel op de energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot €206

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Dat laat jij toch niet liggen? Lees hieronder alle informatie.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract slim afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan ontvang je een leuke korting. Of toch niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nee, het wordt nog mooier: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Burum? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Vattenfall .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Bonus Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Vattenfall €180 €15,00 €1.525,40
3 jaar Vattenfall €300 €8,33 €1.645,40
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.765,40

Naarmate de contractperiode toeneemt ga je minder betalen voor je gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. En dat draagt bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg kostbaar is. Dat is vaak niet het geval. Met deze pagina vergelijk je supersnel en zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Burum”. Je kunt ook filteren op energie van zonnepanelen/windmolens. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Burum:

 1. Clean Energy
 2. Engie
 3. NLE

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke inwoner van Burum waar stroom verbruikt wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het, en wat zijn de verschillen? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een apart tarief voor daluren (laat in de avond, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welk tarief voor jullie het beste is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij meer dan 50% van de energie op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Maar let op: het is soms best moeilijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Onder andere de koeling en de standby-standen. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Ons advies: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Enduris.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Burum? Dan kun je kiezen voor flexibele of vaststaande prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wijzigen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Zo weet je waar je aan toe bent. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom Burum is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en andere afspraken worden herberekend. Dit gebeurd meermaals per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw huidige energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Wellicht kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieleveranciers bieden je verrassende welkomstkortingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voortijdig switchen kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €198

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Kies de beste en voordeligste stroomaanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Je nieuwe energieaanbieder regelt de overstap.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Burum zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Elke 12 maanden ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Bekijk eens het volgende stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Wergea.

 1. Schat het netto verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de meest voordelige aanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Cruciaal: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Noemenswaardig: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Burum


Vind de goedkoopste energie in Burum

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of staat er een verhuizing op stapel en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu probleemloos de goedkoopste stroom in Burum (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Diverse prijsafspraken
Mooie welkomstbonus

logo essent

Essent

Levert panelen
Duidelijke voorwaarden
Scherpe welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Meerdere contracten
Flinke welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Flexibele of vaste prijs
Mooie welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Variabele stroomprijzen
Flinke aanbiedingen

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Goede medewerkers
Flinke welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Persoonlijke service
Flinke aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Online account
Aantrekkelijke acties

logo engie

Engie

ENGIE app
Verbruik advies
Flinke welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Flexibele gasprijs
Goede welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Goede medewerkers
Scherpe welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Goede klantenservice
Flinke aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Burum

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, voor warm water en om eten te bereiden. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Burum? Door onze gas-vergelijker te gebruiken check je moeiteloos de meest goedkope aanbieder. Via onze tool staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en check de laagste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Kollumerland en Nieuwkruisland). Een betaalbare gasmaatschappij kunnen vinden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Tijdens die twee weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Start nu ook met Energie vergelijken Midwolde.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.